STRANAČKI VETERAN

KOMADINA MILANOVIĆU DAO ULTIMATUM 'Ako se sam ne povuče iz Sabora do kraja veljače, reagirat će stranka! Ocjena Plenkovićeve Vlade? Dobro je krenula'

 Nikolina Vuković Stipaničev / HANZA MEDIA

U velikom intervjuu koji je Zlatko Komadina dao Novom listu, primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a rekao je kako nije prihvatljivo da bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović ostaje saborski zastupnik bez da dolazi u Sabor.

- Stranka će iz poštovanja pričekati da se sam povuče do kraja veljače, tj. stavi mandat u mirovanje, rekao je Komadina i dodao kako bi u suprotnom nakon toga trebala reagirati stranka.

Na pitanje kako, Komadina je odgovorio: 'Vidjet ćemo!'

Komadina ne vjeruje da će doći do pokušaja rušenja aktualnog predsjednika stranke Davora Bernardića nakon lokalnih izbora, jer su svi potencijalni oponenti odbili kandidirati se.

- Tko god je odbio ići na lokalne izbore i dati doprinos SDP-u, taj je sam sebi oduzeo pravo kritike. Tako da Bernardića nitko neće srušiti. Neki će možda htjeti, ali neće uspjeti, kazao je.

Smatra i kako Bernardić ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba, jer 'mu je sad zadatak bolji SDP i bolja Hrvatska'.

- Bernardićev je posao sada biti alternativa HDZ-u na nacionalnoj razini, ne lokalnoj. Ja mislim da je to dugoročan cilj. Ali naravno, ako hoće, on u to može ići, rekao je.

Na pitanje da ocijeni rad Plenkovićeve Vlade, te rad predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Komadina je rekao:

- Plenkovićeva Vlada je dobro krenula, isto tako i Kolinda Grabar-Kitarović. I to je sve. Diplomacija je jedno, a dnevna politika prepuna izazova, rekao je Komadina za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:48