ŽELE JE REGISTRIRATI

KONAČNI RASKOL ŽIVOG ZIDA Sinčić, Pernar i Palfi u tajnosti osnovali novu stranku, naziva Jedina opcija

Ivan Pernar, Vladimira Palfi i Ivan Vilibor Sinčić
 Dragan Matić / CROPIX

Ivan Vilibor Sinčić, Vladimira Palfi i Ivan Pernar osnovali su jučer, kako prenosi više hrvatskih medija, novu stranku. Iako nema službenih potvrda nova stranka bi trebala nositi ime "Jedina opcija", a predsjednik je navodno Lovre Crvelin. Sinčić, Palfi i Penar bi u novoj stranci trebali biti članovi deveteročlanog Glavnog odbora. I preko njega upravljati.

Tako su, čini se, ovo troje saborskih zastupnika konačno raskinuli sve veze sa Živim zidom nakon što je propala ideja da se formira stranka "Živi zid - Ivan Vilibor Sinčić" koju je zabranilo Ministarstvo uprave, a sve zbog mogućih nepravilnosti u radu zbog kojih su već bili prozivani.

Nova bi stranka tako bila još jedna u sadašnjem sazivu Sabora pa bi sukladno tome bila financirana iz proračuna. S troje zastupnika bi pak mogli formirati zastupnički klub i tako pojačati svoje političko djelovanje ako je to još uvijek uopće cilj. No, veliko je pitanje hoće li u tome uspjeti jer je konstituirajuća sjednica Sabora sazvana za ovaj petak.

Čini se da je ovim potezom konačno razbijena fama o Živom zidu kao "čvrstoj stranci" te se pokazuje da je riječ o još jednoj političkoj formaciji koja je zastupala pojedinačne interese.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:52