KRAJ VELIKOG TRGOVCA

Krah trgovačkog carstva: Kerum zadnje trgovine prodaje Studencu?

Studenac je već postao vlasnik dućana na Brdima, a odnedavno i Kerumova marketa u Dujmovači. Do kraja mjeseca preuzet će još 12 dućana
 Jakov Prkić / CROPIX

SPLIT - Prema neslužbenim informacijama, Željko Kerum prodao je najveći dio, a možda čak i sve preostale samoposluge: njih 14 preuzima “Studenac”, koji je već postao vlasnik dućana na Brdima u kojemu je ranih devedesetih Kerum i započeo poslovni uzlet, a odnedavno i Kerumova marketa u Dujmovači, javlja Slobodna Dalmacija.

Do kraja tjedna “Studenac” preuzima šest trgovina, a do kraja mjeseca još šest. Kako je Kerumu nakon zadnje rasprodaje nekad moćnog trgovačkog lanca ostalo, po prilici, 25 samoposluga, bez 14 koje prelaze u “Studenčevo” okrilje, imat će ih desetak, a i one bi, ili su možda već, mogle promijeniti vlasnika.

Ovu informaciju potvrdila su nam tri izvora, a jedan od njih kaže kako odnedavno u Kerumovoj tvrtki obavještavaju preostale dobavljače da su prodali sve samoposluge. To bi značilo i krah plana spašavanja dijela Kerumova trgovačkog biznisa, po kojemu je prije nekoliko mjeseci veći dio preostalih samoposluga izdvojen iz prezadužene i blokirane tvrtke “Kerum” d.o.o. u “Kerum trgovinu”, osnovanu prije dvije godine, čiji je direktor Željkov brat Jure.

No, to očito nije dalo željene učinke, jer je pritisak sve brojnijih vjerovnika na onemoćale ostatke trgovačkog lanca “Kerum” bio presnažan.

Budući da Kerumi uglavnom ne komuniciraju s novinarima, nismo uspjeli doznati hoće li i supermarket u Lori promijeniti vlasnika. Ćakule kažu da će prijeći u “Konzumovo” vlasništvo, no iz tvrtke Ivice Todorića nedavno su demantirali nakanu preuzimanja Kerumovih dućana, prenosi Slobodna Dalmacija.

‘Pregovori pri kraju’

Omiška tvrtka “Studenac”, vlasnika Josipa Milavića, ovih bi dana, kako neslužbeno doznajemo, trebala okončati preuzimanje 14 manjih Kerumovih dućana.

Izvor blizak Milaviću, čiji prodajni lanac bilježi sve bolje poslovne rezultate, potvrdio nam je da su pregovori pri kraju te da su u “Studencu” već spremni ispražnjene police Kerumovih trgovina popuniti svojim proizvodima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:18