BIVŠI GAZDA U PRITVORU

Predao se Ivica Todorić, visoki izvori iz hrvatske policije otkrili su nam zbog čega se dogodio veliki preokret i kada bi mogao opet izaći na slobodu!

 
 Maja Zlatevska , Hanza Media / Google Maps

NOVO 13:41 Premijer Andrej Plenković komentirao je prigodom otvaranja 40. jubilarnog Interlibera vijest o uhićenju Ivice Todorića.

- Primio sam tu informaciju, sve je to sukladno Europskom uhidbenom nalogu. Slijedi uobičajena procedura, a ja ne želim spekulirati što će dalje biti. Todorić ima prava kao okrivljenik i vjerujem da će ih koristiti i ne želim o vremenskim okvirima špekulirati - kazao je premijer.

Upitan je li naše pravosuđe znalo gdje se Todorić nalazi i je li Britancima dojavilo njegovu adresu Plenković je kazao da ne zna, 'jer je to stvar naših tijela koja su nadležna, sigurno ne izvršnih vlasti' - kratko je komentirao premijer Plenković.

-------------------------

13:40 - Već su jutros neslužbeno potvrdili visoki izvori iz ravnateljstva policije da očekuju njegovu predaju, a prema svemu sudeći u policiji su i bili na neki način u kontaktu s najtraženijim hrvatskim bjeguncem jer najava predaje Ivice Todorića ni za koga od visokih izvora u policiji nije bila iznenađenje.

Kako su objasnili, bijeg i skrivanje za Ivicu Todorića je bila najgora opcija. Kako smo neslužbeno doznali, i njegovi branitelji tijekom prošlog tjedna sugerirali su mu kako mu je najbolja opcija predaja pa i čak u slučaju da ga se izruči Hrvatskoj.

Okolnosti vezane uz istragu u slučaju Agrokor su takve da bi po procjeni odvjetnika on mogao biti pušten na slobodu uz jamčevinu. Ako ostane kao razlog za pritvor utjecaj na svjedoke, Ivica Todorić bi mogao biti pušten iz pritvora nakon što se ispitaju predloženi svjedoci. No, to sve ovisi o tome kad će biti izručen Hrvatskoj. Ukoliko se Ivica Todorić složi da ga se izruči Hrvatskoj, procedura predaje mogla bi biti brza, a ukoliko se bude protivio izručenju Hrvatskoj taj postupak će sigurno trajati nešto duže.

-------------------------

13:04 - Ivica Todorić predao se policiji u postaji Charing Cross u Londonu, prenosi N1.

MUP je na svojim stranicama potvrdio da je najtraženiji hrvatski bjegunac u rukama britanske policije.

- Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) u 9,04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Charing Cross Police Station u Londonu gdje je i uhićen temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija - stoji u kratkom priopćenju.

-------------------------

11:50 - Hrvatska je direktno poslala Velikoj Britaniji službeni europski uhidbeni nalog koji se odnosi na Ivicu Todorića, prenosi N1. To ujedno znači da je vlasnik koncerna Agrokor definitivno u Velikoj Britaniji. Tamošnja policija sada mora postupiti prema tom nalogu i privesti Todorića, ali to ne znači da će on odmah biti izručen Hrvatskoj. Njegovi odvjetnici odmah po uhićenju (a možda se Todorić i sam prijavi, i to već danas), mogu pokrenuti proces u kojem će tražiti zabranu izručenja i koji bi mogao trajati mjesecima...

-------------------------

Vlasnik posrnulog koncerna Agrokor Ivica Todorić prošlog je tjedna završio na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, a istog dana kada je to objavljeno, on je putem svog bloga ustvrdio kako hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju njegovu točnu adresu.

"Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", napisao je na blogu Ivica Todorić dodajući kako se ne skriva te da mu je savjest čista.

Informacije i medijska nagađanja kako će se Ivica Todorić danas prijaviti policiji komentirala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je sudjelovala na otvorenju treće poslovne konferencije domovinske i iseljene Hrvatske 'MEETING G2.3'.

'Čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam njegovu adresu', kratko je izjavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar Kitarović pojasnila je i suprotstavljene stavove u odnosu na premijera Plenkovića oko Istražnog povjerenstva za Agrokor.

"Želim da je sve transparentno, da javnost zna istinu. Svjesna sam da su postojala zakonska ograničenja, ali mislim da je fleksibilnost potrebna i da se zakoni mogu mijenjati kad je interes javnosti velik i da se raščisti situacija tako da svi koji su krivi i koji su doveli do ove situacije s Agrokorom za to i odgovaraju. Ovo je doista najveći skandal i afera koja jako utječe na stabilnost gospodarstva, kreditore i kooperante'', rekla je Grabar Kitarović, piše N1.

Neslužbeno doznajemo kako je Ante Todorić sigurno prijavljen u Londonu te da hrvatske vlasti znaju adresu na kojoj je prijavljen, a s velikom vjerojatnošću se pretpostavlja da je u istom gradu i Ivica Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:40