POČELO SUĐENJE

KRVAVI OBRAČUN ZBOG FATALNEVIKI 'Alvin mi je umro na rukama, a ona je vrištala da ga voli'

Tužiteljstvo će tijekom sudskog postupka nastojati dokazati da je Boško bivšeg dečka djevojke s kojom je hodao, Viktorije Jakuš Mejarec (19), ubio iz osobito niskih pobuda - ljubomore, pa će zato tražiti dugotrajnu kaznu zatvora. Vučković je bio samo kolateralna žrtva.
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Ne prihvaćam optužbe i ne osjećam se krivim - rekao je na početku suđenja na Županijskom sudu u Karlovcu, Boško Šapić (22), mladić koji je 2. studenog prošle godine ispred noćnog kluba Heart u Vojniću nožem ubio Alvina Horvatića (23) i Dejana Vučkovića (20).

Tužiteljstvo će tijekom sudskog postupka nastojati dokazati da je Boško bivšeg dečka djevojke s kojom je hodao, Viktorije Jakuš Mejarec (19) , ubio iz osobito niskih pobuda - ljubomore, pa će zato tražiti dugotrajnu kaznu zatvora. Vučković je bio samo "kolateralna" žrtva.

Šapić će svoju obranu iznijeti na kraju postupka, pa je njegov odvjetnik Ljubiša Drageljević umjesto njega rekao kako je "Šapiću iskreno žao zbog ovakvog razvoja situacije i da će ga taj krimen pratiti do kraja života".

- Mi ćemo dokazati da optuženi nije ubio iz niskih pobuda, već u prekoračenju nužne obrane jer se Boško Šapić uslijed napada Alvina Horvatića nalazio u stanju jake prepasti, te je bio vrijeđan, maltretiran i fizički napadnut. Dokazat ćemo da u ovom slučaju nema njegove ljubomore, već da je taj osjećaj bio izražen kod Horvatića - rekao je odvjetnik Drageljević.

Iskazi svjedoka koji su nakon toga ispitani, iako se radilo o svjedocima optužbe, zapravo su više potvrđivali tezu odvjetničkog tima ubojice Boška Šapića. Već prvi svjedok Bojan Vučković, brat ubijenoga Dejana iz sudnice je "ispraćen" gotovo kao nevjerodostojan.

U kafiću u Vrginmostu DiD, Bojan je, kaže, bio s oba kasnije ubijena mladića. Tvrdi da su u separeu sjedili Šapić i fatalna Viktorija, te da je čuo kada je ona njemu šaputala "kako ih samo nož može rastaviti", a da je Šapić na izlazu iz kafića "opsovao majku bosansku" rekavši da bi "večeras mogla pasti mrtva glava".

Međutim, nijedan od gostiju kafića u istrazi nije potvrdio da su tada tamo bili Boško i Viktorija, a to je istražiteljima demantirala i sam Viktorija.

Svjedok Vlado Vrga dovezao je Horvatića u klub Heart, nakon što ga je on "zamolio da ga vozi k curi".

U svojem iskazu Vrga je otkrio nekoliko bitnih detalja, jedan od njih je svakako da su se ubijeni Horvatić i Viktorija viđali i nakon što je ona s njime prekinula trogodišnju vezu i započela hodati sa Šapićem, a osobno ih je vidio zajedno na cesti nedaleko njezine kuće nekoliko dana prije krvoprolića.

- Viđali su se, vidio sam ih više puta zajedno. Alvin je bio ljubomoran na nju, nije mu bilo svejedno zbog prekida veze - kazao je Vrga.

- Došao je do automobila i izvlačio van vozača. Vozač, kasnije sam dozano da je to bio Šapić, bio je preplašen i otimao se, nije se dao van iz vozila. Horvatić mu je rekao "sad će da vidiš". Oko autombila je bila galama, gužva i naguravanje. Alvin je u jednom trentku krenuo prema meni, rekao "zovi hitnu ja sam gotov". Uhvatio sam ga ispod ruke i tako smo zajedno pali na pod. Umro mi je na rukama - ispričao je Vrga, koji je s pokojnim bio vrlo blizak, bio je Alvinu poput drugog oca.

Tada je mu je, dodaje, prišla Viktorija vrišteći i plačući. Upitala ga je "hoće li Alvin preživjeti" govoreći da ga "još uvijek voli".

Svjedok Berislav Domšić ušao je u gužvu i vidio dvojicu mladića kako se tuku, a čuo je žensku osobu kako vrišti.

- Vidio sam da jedan u ruci drži nož, a da drugi ima porezotine. Pitao sam ga je li ga ovaj nožem. On mi je rekao da jest, pa sam drugome rekao da baci nož. Nije slušao, iskoristio sam trenutak kada je pogledao prema ženskoj osobi i svladao ga polugom. Zadržao sam ga do dolaske policije - ispričao je Domšić.

Boško Šapić Horvatiću je zadao sedam rana, dvije rezne i tri ubodne u grudni koš i dvije ubodne u leđa, a Vučkoviću jednu u vrat zarezavši mu lijevu pretključnu arteriju. Alvin, utvrđeno je u istrazi, u trenutku smrti u krvi je imao koncentraciju od 1,6 promila alkohola, u urinu 2,2 promila.

Suđenje se nastavlja u srijedu i četvrtak kada bi trebala biti ispitana fatalna Viktorija-Jakuš Mejarec. O kritičnom događaju u istrazi rekla je da je Boško želio izaći van obračunati se, ali da se tada na vratima automobila pojavio Horvatić i izvukao ga.

- Potukli su se, nisam vidjela detalje, samo sam primjetila da u automobilu više nema noža koji je Boško uvijek nosio sa sobom držeći ga kod mjenjača brzina. Kada sam izašla, sve je već bilo gotovo - ispričala je Viktorija istražiteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:54