PORUKE MINISTARA

LINIĆ 'Pregovori s MOL-om vezani su uz presudu Sanaderu' GRČIĆ 'Vlada priprema platformu za izmjenu dioničarskog ugovora u Ini'

 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Interes Vlade je izmjena dioničkog ugovora i vratiti se na početak, a to je ulaganje u naftna i plinska polja i u dvije rafinerije - ponovio i danas ministar financija Slavko Linić novinarima u Saboru komentirajući pregovore s MOL-om oko izmjena dioničkog ugovora.

Pojavile su se naime, informacije kako je Vlada osnovala novi pregovarački tim za te pregovore, ali Linić o time nije ništa želio reći.

- To morate pitati predsjednika i potpredsjednika Vlade, jer to nije resor ministra financija, nego ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Ja sam samo rekao ono što smatram da treba učiniti, a u same pregovore nisam uključen - kaže Linić koji ocjenjuje kako će uvijek najteži dio razgovora biti onaj o plinskom biznisu.

- Koji je nanio enormnu štetu i u biti još uvijek ne znamo što će biti s tim, što je na neki način vezano i za presudu Sanaderu. Očekujem da će razgovori biti vrlo teški, ali oni moraju dati odgovore na ta pitanja - dodao je.

Grčić: 'U pregovorima s MOL-om opterećeni smo nekim sudskim procesima'

Vlada priprema platformu za pregovore s Molom oko izmjena dioničarskog ugovora u Ini, kazao je danas novinarima potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

„To je u tijeku, a ja se nadam da će to vrlo brzo biti pripremljeno, kao i imenovanje ljudi koji će biti uključeni u proces“, rekao je Grčić nakon današnje sjednice Vlade.

Dodao je kako će hrvatska strana razgovarati jer “razgovarati mora“, no podsjetio je i da smo opterećeni „i nekim sudskim procesima“, što će također određivati način i dinamiku razgovora. Grčić je tu očito mislio na presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu, kojeg se tereti da je Molu prepustio upravljačka prava u Ini.

Na primjedbu novinara da to onda znači da se do pravomoćne presude ništa ne može promijeniti, Grčić je samo kratko odgovorio: „To ste vi rekli“. (Adriano Milovan)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 12:08