SUKOB U VODICAMA

LOKALNI RAT IZMEĐU HDZ-a I MOSTA Marija Bakmaz izabrana za novu direktoricu Gradskog poduzeća 'Vodice', nakon što je smijenjen Ivica Slavica

Grupa oporbenih vijećnika zatražila od Ministarstva uprave nadzor zakonitosti rada Gradskog vijeća Vodica
Ivica Slavica
 Nikolina Vuković Stipaničev / Šibenski list / HANZA MEDIA

Nakon što je vodički HDZ zbog napuštanja ove stranke i priklanjanju Most-u smijenio višegodišnjeg uspješnog direktora Gradskog poduzeća d.o.o. Ivicu Slavicu, na sjednici Skupštine ovog trgovačkog društva u vlasništvu Grada Vodica održane u srijedu, za direktoricu je imenovana Marija Bakmaz (HDZ), dosadašnja djelatnica hotela Olympia.

- Odluka od novoj direktorici donesena je u skladu sa statutom poduzeća, a dosadašnjem direktoru Ivici Slavici bit će isplaćena otpremnina sukladno postojećem ugovoru koji je imao s poduzećem – kazao nam je Boško Kranjac, predsjednik Skupštine, dodajući kako je ovaj iznos poslovna tajna.

Neslužbeno, pak, doznajemo, da će Slavici biti isplaćeno 130 tisuća kuna, a zbog prijevremenog raskida menađerskog ugovora kojeg je imao do 2020. godine.

Slavica se ne miri sa ovom smjenom, za koju tvrdi da je provedena ne nezakoniti način te će podnijeti sudsku tužbu protiv ovog poduzeća i Grada Vodica.

Inače, Marija Bakmaz za direktoricu Gradskog poduzeća izabrana je na prijedlog Gradskog vijeća Vodica i to glasovima hadezeove većine.

No zbog ove odluke, Klub oporbenih vijećnika kojeg čine Ivica Ledenko, Šime Bilan i Krešimir Boršić uputio je zahtjev Ministarstvu uprave za provedbom nadzora nad zakonitosti rada Gradskog vijeća Vodica.

- Točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća da se za direktoricu Gradskog poduzeća predloži Marija Bakmaz, nije uopće izglasana zbog proceduralnih pogrešaka. O tome postoji tonski i video zapis, stoga, smo zatražili nadzor Ministarstva uprave – kaže Ivica Ledenko, predsjednik županijske organizacije 'Loze', koja je dio Mosta nezavisnih lista.

Zanimljivo je da je na indirektan način protiv smjene Ivice Slavice bila hadezeova gradonačelnica Vodica i saborska zastupnica. Ona je, prije izbora Marije Bakmaz za novu direktoricu Gradskog poduzeća, upozorila svoje strančke kolege koji sjede u Skupštini društva da su kao predstavnici Grada dobili pravo odlučivanja, ali da su istodobno dobili i obvezu i obvezu snošenja eventualnih financijskih , materijalnih i drugih šteta u slučaju gubitka pravnog spora. Drugim riječima, gradonačelnica je članovima Skupštine Gradskog poduzeća nedvosmisleno poručila da će u slučaju da Grad Vodice izgubi sudski spor kojeg će pokrenuti smijenjeni direktor Ivica Slavica, oni sami morati iz svog džepa plati sva njegova financijska potraživanja, a koja, prema nekim izračunima, mogu dosegnuti i do milijun kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:59