ŠIBENIK

MA TKO SE TO ODLUČIO KAMPIRATI BAŠ NA SAMOM MORU I KAKO JE TO UOPĆE MOGUĆE? Kamp-kućica na moru postala hit među turistima

 
 Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Ma tko se to odlučio kampirati baš na samom moru i kako je uopće to moguće, pitaju se brojni strani turisti kojih ovih vrućih kolovoških dana obilaze staru šibensku gradsku jezgru, ali i građani Šibenika koji se zateknu u gradskoj četvrti Dolac.

Neobičan prizor kamp-kućice na 10-metarskom pontonu usidrenom dvadesetak metara od obale, uz tamošnju lučicu, postao je hit turistima za neizbježne selfije.

Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Od ravnatelja Lučke kapetanije Šibenik Roberta Baljkasa doznajemo da je nekoliko pontona u Dolcu u vlasništvu uzgajivača školjaka koji za njih imaju ishođene lokacijske dozvole. Pontoni im uglavnom služe za čišćenje školjaka, kaže kapetan Baljkas, koje dopremaju iz uzgajališta u akvatoriju ispod Šibenskog mosta.

- Nakon što je na pontonu osvanula kamp-kućica, dao sam nalog inspektorici Lučke kapetanije da utvrdi o čemu je riječ, odnosno za koju je namjenu kamp-kućica postavljena na ponton. Nakon inspekcijskog nadzora znat ćemo je li to u skladu sa zakonom ili ne - rekao nam je ravnatelj Lučke kapetanije.

Neslužbeno doznajemo da je kamp-kućica u moru ispred Dolca samo privremeno, te da će je njezin vlasnik, a riječ je o jednom šibenskom školjkašu, otegliti na uzgajalište kod Šibenskog mosta, petstotinjak metara udaljeno od Dolca. Naime, šibenski školjkaši često znaju prespavati na svojim uzgajalištima, a za spavanje nema boljeg mjesta od kamp-kućice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:37