OGORČENI

'MAČEVALAČKI SAVEZ KRIJE RAZMJERE NESREĆE U ITALIJI' Roditelji tvrde da su nudili i da netko od njih ide na put kao dodatni vozač, ali Savez je odbio

Ilustracija
 cc, Google Earth

Roditelji djece članova Mačevalačkog saveza Zagreb koja su nastradala u teškoj prometnoj nesreći u Italiji, optužuju Savez da prešućuju ozbiljnost nesreće i njezinih posljedica. Roditelji ozlijeđene djece tvrde da je sve puno ozbiljnije

U bolnici u Cremoni zadržani su trener kluba Darko Limov, koji je slomio rebra i ima problema s plućima, Leo Li, koji je pretrpio jak potres mozga i morat će ga sanitetskim prijevozom prevesti u Zagreb, te 13-godišnja Dorja Blažić. Njezina majka Martina jučer nam je nabrojala kćerine ozljede - slomljena joj je desna ruka, ima unutarnje i vanjske šavove oka i kapka, kao i frakturu čeljusti.

'Ona je budna, razgovara sa mnom. Čekamo magnetsku rezonancu, da vidimo treba li operirati čeljust. Moja je kći bila tako sretna kad mi je javila da je osvojila srebrnu medalju na Mediteranskim igrama, a onda se dogodio užas', rekla nam je Martina Blažić.

Drugi roditelji su potvrdili njezinu priču. Jedan od roditelja, Nino Leskovac, ponudio je vodstvu Saveza da putuje s djecom kao treći vozač. Tvrdi da je tjedan dana prije vozio djecu na natjecanje u Pisu, a u pratnji mu je tada bio Filip Škeljo, koji je ovoga puta vozio djecu.

'Od Marseillea do Monte Carla vozio je Filip, potom je Limov sjeo za volan, a onda su se u Italiji opet zamijenili. Djeca su mi rekla kako je par minuta prije nesreće rekao da mu se spava, a onda je zaspao za volanom i zabio se u kamion. Jedino dijete koje je bilo vezano je Petar Fileš', kaže mama Martina Leskovac, čiji je sin Janko (13) završio s kontuzijom glave, nagnječenjem koljena i ramena. Dopredsjednik Mačevalačkog saveza Zagreb Marko Kallay kaže da nema nikakav komentar na izjave roditelja.

'Sve što govore treba oprezno uzeti jer su nastradala njihova djeca i sigurno je da su uznemireni. Neki su imali sreće, pa im djeci nije ništa. No, dokumentacija iz bolnice, kada dođe, pokazat će točnu situaciju', rekao nam je Kallay.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:14