NOVI ŽIVOT

Majka Nadana Vidoševića je najbogatija umirovljenica u Hrvatskoj! Ambiciozna penzionerka je postala poduzetnica u 72. godini

Trosatni koncert Doris Dragović iz publike u Dvorani Vatroslava Lisinskog pažljivo je pratila najbogatija hrvatska umirovljenica.

Marija Tudor Vidošević, iako je već napunila 79 godina, na koncert je stigla u pažljivo stiliziranom outfitu: dugačka crna bunda, šal od kašmira, a preko ruke nonšalantno prebačena slavna Chanel torbica. Sin Nadan Vidošević nježno ju je zagrlio dok su pozirali fotografima.

Bogatstvo Marije Tudor Vidošević razotkriveno je 2009. Prije nego što je sin Nadan ušao u utrku za predsjednika države prebacio je značajan dio imovine na svoju majku. Šef Hrvatske gospodarske komore htio je otkloniti kritike da je na sumnjiv način stekao golemo bogatstvo, ali je zapravo otvorio novo pitanje: kako je 79-godišnja gospođa postala vlasnica vila, kuća, jahte i velike tvrtke?

Kupovala jeftino

Marija Tudor karijeru je započela u Službi društvenog knjigovodstva. Poslije je postala šefica poslovnice u Jugobanci u Splitu. Kolegice s posla oduvijek su je smatrale poduzetnom. Uočile su, kako su svojedobno ispričale, da je imala sposobnost kupiti nešto vrlo jeftino, i to isto zatim prodati po trostrukoj cijeni.

Premda za većinu ljudi umirovljenje znači lagani ili potpuni izlazak s tržišta rada, za Mariju Tudor tek u 72. godini počinje najaktivnije razdoblje života! Tada je postala poduzetnica!

Ambiciozna penzionerka 2005. ulazi u neizvjesne vode samostalnog biznisa: osniva tvrtku BOR HZA. Iako ima mirovinu od četiri tisuće kuna, temeljni kapital tvrtke iznosi dva i pol milijuna kuna. Tvrtka je u startu vlasnik brojnih nekretnina, poput vila, jahte i stanova. Registirana je, pak, za širok spektar djelatnosti, poslovanje nekretninama, pružanje turističkih usluga, savjetovanje, pomorski i obalni prijevoz... Direktorica poduzeća je supruga Nadana Vidoševića, Ina.

Bračni par Ante i Marija Vidošević nisu bili bogati. Tijekom braka dobili su dva sina, koji su nakon rastave ostali živjeti s njom.

Veliko nasljedstvo

Drugi put udala se sredinom osamdesetih. Drugi suprug je umro i ostavio joj sve što je imao. Upućeni kažu kako je naslijedila dosta. I nakon smrti prvog supruga, početkom 90-ih, sve je pripalo njoj i djeci. Iako se i Ante Vidošević bio ponovno oženio, njegova supruga je umrla prije njega pa su njemu pripale i njezine nekretnine.

Marija je u mirovinu otišla sa 37 godina staža.

Što posjeduje Marija Tudor Vidošević

- Vlasnica je tvrtke BOR HZA d.o.o.

- Tvrtka u vlasništvu ima tri atraktivne vile na Jadranu. Dvije od njih nalaze se u Nemiri južno od Omiša

- Vila Ina

- Vila Marija

- Vila Hana u Dubrovniku

- Zagrebačka vila na Prekrižju

- Stan od 80 četvornih metara na početku Pantovčaka

- Stan u Splitu

- Motorna jahta Sciallino Fly registrirana je za iznajmljivanje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:49