RESTRUKTURIRANJE

MARIĆ I BUTKOVIĆ O AUTOCESTAMA 'Odlazi 1000 ljudi. Ne treba to gledati kao masovno otpuštanje. Nije to zabrinjavajuće, neće izazvati socijalne nemire'

MARIĆ I BUTKOVIĆ O AUTOCESTAMA 'Odlazi 1000 ljudi. Ne treba to gledati kao masovno otpuštanje. Nije to ništa zabrinjavajuće, neće izazvati socijalne nemire'

Ministar financija Zdravko Marić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održali su u Banskim dvorima konferenciju za medije o refinanciranju duga u cestarskom sektoru.

Ministar Butković kako su odustali od monetizacije i odredili se za financijsko restrukturiranje.

- Smatramo da je to održiv projekt i da su autoceste naš velik potencijal - rekao je Oleg Butković.

Zdravko Marić kazao je kako smatra da su jako dobro pripremili cijeli postupak.

- Hrvatska je jučer izdala obveznice u iznosu 1,275 milijardi eura s dospijećem 2030. godine i to je najdulja ročnost otkada izdajemo na međunarodnim tržištima - kazao je Marić i dodao kako je Hrvatska ove godine samo u razlici na kamatama ostvarila uštede od preko 600 milijuna kuna.

Butković je pak kazao kako do kraja godine iz sustava odlazi 200 ljudi, a kako će ta brojka ići do 1000 do kraja 2020. godine.

- Dogovorom uprave i socijalnih partnera ove godine dobrovoljno odlazi 200 i nešto ljudi. Ne treba to gledati kao pojavu masovnog otpuštanja. Ima tu i prirodnog odljeva, nije tu ništa što zabrinjavajuće, neće izazvati socijalne nemire - rekao je Butković pa dodao:

Novinari su ministra Marića pitali je li razgovarao s Ivicom Todorićem kada je stigla ponuda da bude ministar.

- Naravno da sam razgovarao, tada sam bio zaposlenik Agrokora. Nema pretjerane tajnovitosti. Znate da je tada bio selekcijski proces, razgovori s mandatarom su bili obavljeni, kada je odlučio da budem ministar financija sve je bilo u okviru profesionalnog odnosa - rekao je Marić i dodao kako još nije poslušao sjednicu istražnog povjerenstva za Agrokor na kojoj se spominjalo i njegovo ime.

Poručio je da on uvijek radi profesionalno i odgovorno, i kako je tako radio i kao državni tajnik i u Agrokoru i sada kao ministar, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:18