'NISU OBJASNILI OVU LOŠU PORUKU'

MARIĆ OŠTRO REAGIRAO NA ODGODU INVESTICIJE U POREČU Investitorima iz Valamar Riviere poručio: 'Objasnite koje su to točno fiskalne neizvjesnosti?!'

Ministar financija Zdravko Marić
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar financija Zdravko Marić oštro je u četvrtak reagirao na odgodu investicije u Poreču od strane tvrtke Valamar Riviera. Novinari su ga netom prije ulaska na sjednicu Vlade pitali o tome, a on je više puta ponovio da "neka investitor objasni koje su to točno fiskalne neizvjesnosti".

Ako netko govori o fiskalnim neizvjesnostima, onda mora imati argumente koji stoje iza toga, smatra ministar.

- Oni pošalju tako lošu poruku i mi sad moramo javnosti objašnjavati što se događa. Koje su to fiskalne neizvjesnosti? Rekao sam i njima kao i svima da će se sve o porezu na nekretnine znati u tjednima koji dolaze, ali ne vidim što im je sad fiskalna neizvjesnost ako se sve što je sada znalo i u šestom mjesecu - kaže vidno uznemireni Marić koji se pita što se od tad moglo promijeniti.

Podsjetimo da je hotelska tvrtka Valamar Riviera u utorak iznenadila javnost kad je objavila na Zagrebačkoj burzi da odgađa investiciju u svoj Valamar Pinia Family Suites u Poreču, a kao razlog su naveli "neizvjesnu fiskalnu politiku za investitore u turizam te izazove u pripremi potrebne tehničke dokumentacije".

- Investicija u Valamar Pinia Family Suites je odgođena zbog zastoja u pripremi tehničke dokumentacije, ali i nesigurnosti u poslovnom okruženju kao što su neizvjesna primjena zakona o porezu na nekretnine i zakona o turističkom zemljištu koji mogu utjecati na isplativost ulaganja - istaknuli su iz Valamar Riviere.

Dodaju kako turistički sektor i hotelijeri kontinuirano surađuju s Vladom te vjeruju da će "Vlada do kraja godine donijeti kvalitetne mjere i odluke koje će unaprijediti investicijsko okruženje te poticati daljnji razvoj cijelog turističkog sektora, a time i potpunu realizaciju planiranog investicijskog ciklusa Valamara u vrijednosti od 2 milijarde kuna".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:31