150 IZBJEGLICA PRED GRANICOM

MIGRANTI POKUŠALI UĆI U HRVATSKU KOD TOVARNIKA, ZAUSTAVILA IH SRPSKA POLICIJA Orepić: 'Nema razloga zašto bi netko ili nešto prešlo ilegalno u RH'

Arhiva
 Bruno Konjević / Ilustracija/HANZA MEDIA

NOVO 17:03 - Stanje je stabilno, nema nikakvih naznaka da možemo imati većih problema - rekao je ministar policije Vlaho Orepić nakon što je došao na granični prijelaz Tovarnik kako bi se osobno uvjerio u sigurnosno stanje.

- Nema niti jedan razlog zašto bi netko ili nešto prešlo ilegalno u RH. U skaldu s tim, želim naglasiti da ćemo zaštiti hrvatsku granicu od ilegalnog prelaska osoba i roba - poručio je novinarima na graničnom prijelazu Tovarnik ministar policije.

Na pitanje što će biti s migrantima koji pokušaju prijeći granicu ili koji su došli u Šid, ministar kaže da u Hrvatsku neće ući.

- Bit će prihvaćeni u prihvatilište u Šidu. Ako pokušaju prijeći mi ćemo ih spriječiti - rekao je na kraju Orepić.

- Zaključno i ovaj put sam se uvjerio da je RH sigurna zemlja na jedan prijateljski i jedan human način - kazao je za Dnevnik.hr.

---------------------------------------

TOVARNIK - Skupina migranata koja se nalazi u Srbiji, a u petak je krenula prema hrvatskoj granici, stigla je do Šida te je pokušala ući u Hrvatsku kod Tovarnika, ali su ih u tome spriječile srbijanske vlasti.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Domagoja Džigumovića, hrvatska policija nije zatvarala granični prijelaz na Tovarniku.

Neslužbeno se doznaje kako je tijekom dana srbijanska policija zatvorila granicu kod Šida.

Refugees and migrants cross the Old Sava Bridge heading in the direction of the Croatian border, in Belgrade, Serbia November 11, 2016.  REUTERS/Marko Djurica
REUTERS

O situaciji s migrantima u Tovarniku večeras će izvijestiti ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Podsjetimo, oko 150 migranata iz Afganistana i Pakistana u petak su pješice krenuli iz Beograda prema Hrvatskoj, a neki su se zbog umora i iscrpljenosti vratili u srbijanski glavni grad.

Refugees and migrants hold a banner and shout slogans as they walk heading in the direction of the Croatian border, in Belgrade, Serbia November 11, 2016.  REUTERS/Marko Djurica
REUTERS

U skupini su uglavnom muškarci koji nose transparente s porukama "Molimo vas, otvorite granicu","Stop ratu" i "Ne više rata". Mediji prenose da im je odredište Italija i Francuska, a ne Njemačka i da će na granici s Hrvatskom čekati sve dok se ne otvori za prolaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:23