GORAN MARIĆ

MINISTAR DRŽAVNE IMOVINE ZOVE STIPU MESIĆA NA VAŽAN SASTANAK 'Moramo riješiti tehnička pitanja oko napuštanja ureda koji sad koristi'

 Neja Markičević / CROPIX

Odluku Ustavnog suda o valutnoj kauzuli i uredu bivšg predsjednika Stjepana Mesića komentirao je u utorak popodne u Sisku ministar državne imovine Goran Marić. Rekao je kako je odluka Ustavnog suda obvezujuća za njegovo ministarstvo, ali i za predsjednika Stjepan Mesića, te da je ne treba dodatno pojašnjavati ili interpretirati.

– Očekujem da će bivši predsjednik tu odluku poštivati i ja ću ga pozvati da se sastanemo i riješimo tehnička pitanja napuštanja ureda kojeg sada koristi, rekao je Marić.

Na pitanje novinara ima li Mesić rok do kojeg mora iseliti, je li mu ministarstvo postavilo ultimatum, Marić je ponovio kako je odluka Ustavnog suda obvezujuća par excellence za instituciju, ali i pojedince.

Što se tiče odluke Ustavnog suda oko franka i devizne klauzule Marić je istaknuo kako je očekivao takvu odluku, jer valutna klauzula nije neustavna kategorija, ona je pogrešno primjenjivana, rekao je ministar Goran Marić u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:58