NAKON NEMILOG DOGAĐAJA

MINISTAR TURIZMA ZA JUTARNJI 'Ovo je sramota, tražim hitnu istragu, a Rakitiću se ispričavam'

 Tonci Plazibat / CROPIX, Jure Mišković / CROPIX, Luka Gerlanc / CROPIX

Na nemili događaj na otoku Ugljanu, nakon kojega je ljetovanje s obitelji naprasno prekinuo hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, osvrnuo se ministar turizma Anton Kliman.

Ministar je u velikom intervjuu, koji u cijelosti objavljujemo u Nedjeljnom Jutarnjem, zatražio hitnu istragu incidenta koji sasvim sigurno nanosi ljagu na imidž Hrvatske kao turističke zemlje.

- Hrvatska je prema svim istraživanjima sigurna zemlja i upravo je to jedna od naših komparativnih prednosti u odnosu na ostale zemlje. Ovdje se radi o izdvojenom incidentu huligana, rekao nam je ministar, koji se Rakitiću i obitelji ispričao.

- Hrvatska je turistička zemlja i poziciju sigurne zemlje uspjeli smo očuvati unatoč zahtjevnoj sigurnosnoj situaciji. Sramota je da pojedinci nanose ovakvu štetu ugledu naše zemlje pa očekujem da će ih se strogo sankcionirati. Kao ministar se ispričavam Ivanu Rakitiću i njegovoj obitelji zbog nemilog događaja, zaključio je ministar Kliman.

Kao što smo već izvijestili, Rakitić je sa suprugom Raquel i dvoje djece u pratnji zaštitara u petak poslijepodne napustio otok Ugljan, na koji je došao tek koji dan ranije. Unajmio je raskošnu vilu Mariju, na kojoj je nepoznati razbojnik razbio jedan od prozora. Naš nogometni reprezentativac je zbog incidenta odlučio prekinuti ljetovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:14