BURNA RASPRAVA

MOSTOVCE RAZLJUTIO DRŽAVNI TAJNIK MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE Nije im htio odgovarati na pitanja: 'Sramota, bahato, bezobrazno! Zar vas nije sram?'

 Damjan Tadic / CROPIX

Mostovi zastupnici obrušili su se se u četvrtak na državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede Tugomira Majdaka koji je odšutio sve njihove upite i replike izrečene u gotovo cjelodnevnoj raspravi o prijedlogu zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG).

- Sjedite ovdje od jutros i nije vam palo na pamet odgovoriti ni na jednu repliku, pa zar vas nije sram, upitala ga je je Ivana Ninčević Lesandrić.

Jednako žestok bio je i Miro Bulj koji je Majdaku poručio da je njegovo ponašanje prema zastupncima neprihvatljivo i da ih ne bi trebao ignorirati.

- Prijavite se, izađite za govornicu i odgovorite na upite, pozvao je u nekoliko navrata Majdaka, no bez učinka.

Bulja je zanimalo i zašto na tako važnom zakonu nema ministra Tomislava Tolušića, tim više što je rasprava bila konstruktivna i pokazala da zastupnici žele donijeti zakon koji će biti najbolji za OPG-ove.

Ninčević Lesandrić nakon svega zaključuje da su predstavnici Ministarstva ili došli ciljano podcjenjivati zastupnike, "u što ne želi vjerovati" ili su sve kritike i tvrdnje oporbe točne, pa nemaju što reći.

- Ovo je sramota, bahato, bezobrazno, cijeli dan ne dobiti ni jedan odgovor, poručila je zastupnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:14