BURA ZBOG SPORNIH ODLUKA SENATA

NA HRVATSKIM STUDIJIMA POKREĆE SE ŠTRAJK Sindikalna središnjica dala odobrenje, već u utorak očekuje se referendum među zaposlenicima

 Srđan Vrančić / Hanza Media

Malo vijeće Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja u ponedjeljak navečer odobrilo je pokretanje štrajka na Hrvatskim studijima.

Štrajku daju zeleno svjetlo zbog, kako ističu u vrhu Sindikata, niza nezakonitih odluka uprave Sveučilišta, a na štetu filozofije u zemlji i interesa zaposlenika. Procedura nalaže provedbu referenduma među zaposlenicima Hrvatskih studija. Referendum je moguće očekivati već tijekom utorka – doznajemo sa Hrvatskih studija.

Dvjestotinjak studenata iz više udruga ujedinjenih u inicijativu Studenti govore u ponedjeljak su, podsjetimo, pokrenuli blokadu nastave na Hrvatskim studijima. Podržao ih je dio zaposlenika, koji su čekali odluku Nezavisnog sindikata o ulasku u štrajk.

Studenti traže smjenu uprave Hrvatskih studija na čelu s pročelnikom Mariom Grčevićem te poništenje odluke Senata Sveučilišta o nultoj upisnoj kvoti na studij filozofije, što je ujedno i ključni razlog nezadovoljstva na Hrvatskim studijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:54