PLEMENITOST U TEŠKIM TRENUCIMA

NAJBOLJI KAD JE NAJTEŽE Dok mu je gorjela kuća, ovaj muškarac je spasio slijepog susjeda od vatre: 'Čuo sam ga kako viče, odmah sam pohitao po njega'

 Tom Dubravec / CROPIX

"U zaseoku Privor je potpuni kaos. Izgorjelo je nekoliko kuća. Vatra prođe dva kilometra u pola sata! Preko 400 vatrogasaca je na terenu, u županiji 12 požara", kazao je Dražen Glavina za Slobodnu Dalmaciju, u trenutku kada je u ponedjeljak poslijepodne ondje harao golemi požar.

Mještanin Privora Sveto Marinović (68) usred vatrenog kaosa, iako je i njemu prijetila pogibelj, ušao u kuću svog susjeda Vlade Hrnjičića te ga izvukao i odveo na sigurno.

Sveto je čuo povike susjeda Vlade, koji je inače slijep, te je spremno pohitao po njega.

- Ja ne vidim! Upomoć, pomozite mi, vikao je, prepričao je Sveto novinarima Slobodne. Njegova kuća je u potpunosti izgorjela.

Na Privoru je vatra jurila metar u minuti, svi su bili u strahu...

Iz zaseoka Privor mještani su trčali, jurcali vozilima, crvenih očiju govorili su da je ispod kapelice Svetog Ante sve po cesti vatra.

- Gori put, cesta. Na terenu je pakao. Došli smo do plamenova. Ljudi pomažu jedni drugima u bijegu od vatre, a ima i starijih mještana koji ne žele napustiti domove, posvjedočili su.

Hitna pomoć je letjela po cesti, medicinari su nosili maske na licu, opisala je situaciju novinarka Slobodne Dalmacije u trenutku kada je ona još harala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:01