POLITIČKI PERFORMANS

NAJNOVIJI SHOW STIPE PETRINE Primoštenski bombarder na sjednici županijske skupštine izvjesio transparent s kojim je teško uvrijedio HDZ

 
 Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Treću sjednicu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije koja u srijedu održana u šibenskoj Gradskoj vijećnici ponovno je obilježio na svoj način bivši saborski zastupnik , primoštenski načelnik i županijski vijećnik Stipe Petrina.

Naime, Petrina se u vijećnici pojavio s transparentom na kojem je pisalo 'Dok HDZ ne umre, Hrvatska neće živjeti'. Najprije ga je izvijesio na svojoj vijećnićkoj klupi, a potom ga postavio i na govornicu. Skupština je normalno nastavila s radom, a predsjednik i predsjedavajući Županijske skupštine Nediljko Dujić, inače, šef šibensko-kninskog HDZ-a, nije reagirao na Petrinov transparent.

I dok je službena reakcija na Petrininu provokaciju izostala, nekolicini hadezeovaca transparent je poslužio za zafrkanciju. Nakon što je tranparent 'sam od sebe' nekoliko puta padao na parket vijećnice, iz vijećnićkih klupa moglo se čuti 'Stipe, pada ti, Stipe ne stoji ti'. Prihvativši šalu, Petrina je uzvratio; 'Nije važno što pada, bitno je da se diže'!

Sibenik, 151117.
Gradska vijecnica. 
Sjednica 3. Zupanijske skupstine Sibensko kninske zupanije.
Na fotografiji: Stipe Petrina sa transparentom.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Ovi šaljivi verbalni obračuni ubrzo su prerasli i daleko ozbiljnije kada je Petrina Nediljka Dujića nazvao predsjednikom koji je uzurpirao funkciju, jer je po mišljenju primoštenskog načelnika, konstituiranje Županijske skupštine prije pet mjeseci provedeno na nezakonit način. Petrina je potom 'počastio' Gorana Pauka, nazvavši ga 'lažno odlikovanim dezerterom'

Šibensko-kninski župan Pauk Petrini je uzvratio sličnim riječima.

- A tko govori o dezerterstvu, nego onaj tko je pravi dezerter. Priča se da si upravo ti dezerter jer si pobjegao s položaja u Bičinama kod Skradina – kazao je Pauk Petrini.

- Dobro je da si to rekao, jer ću te za tu izjavu tužiti – uzvratio je Petrina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:53