GASTRONOMSKI RAT

NAŠ PROSLAVLJENI KUHAR POŽALIO SE ZBOG CIJENA U POZNATOM RESTORANU: Jad i sramota, ovog ima samo kod nas VLASNIK RESTORANA: Dok je jeo, nije se žalio!

 CROPIX, Facebook

Nikola Lesar, pobjednik druge sezone kulinarskog showa 'MasterChef', na Facebooku se požalio na, kako piše, neugodno iskustvo koje je doživio u restoranu Paradiso u gradu Rabu na istoimenom otoku.

Naime, 26-godišnjem kuharu iz Međimurja, koji se poslije trijumfa u TV showu preselio na Tajland i ondje otvorio vlastiti restoran, na odmoru u Lijepoj našoj zasmetale su previsoke cijene i neljubaznost osoblja.

- Žlica maslinova ulja deset kuna! Kila brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju istu cijenu. Ledena kava, koja nikada nije bila naručena, 80. Jad i sramota. I još kad ti vlasnik veli da ga boli ku... za tvoje nezadovoljstvo... Ovo je moguće samo kod nas. Sretno vam bilo prijatelji, jer ja do kraja svojega odmora jedem paštetu na kruhu - napisao je na društvenoj mreži Lesar i zaključio kako je požalio što se uopće vratio u rodnu zemlju poslije dvije godine provedene u Aziji.

U komentarima su mnogi stali na njegovu stranu, ali bilo je i onih koji su ga kritizirali.

Nakon Nikoline ispovijesti na Facebooku, kontaktirali smo i vlasnika restorana Paradiso. Priča gospodina Zlatka Makeka, inače Zagrepčanina s 40-godišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, znatno se razlikuje od Lesarove.

- Došao nam je s prijateljicom i roditeljima. Ja ga osobno nisam ni prepoznao, ali moja konobarica jest. Jako se trudila oko njih, kuhari također. Više od sat vremena bila je na usluzi isključivo njima. Otvorila im je pet butelja vina kako bi si oni mogli izabrati najbolju. Čak su se i fotografirali za uspomenu te razmijenili brojeve telefona - govori nam gospodin Makek.

Da nešto ipak nije u redu, saznao je, kaže, tek kasnije, nakon što je Nikola s pratnjom već otišao iz njegova restorana.

- Nazvao me i počeo prigovarati. Pitao me kako sam mu sirove škampe mogao naplatiti po istoj cijeni kao pečene. Da se razumijemo, naručio ih je takve - sirove, to je gastronomski hit u Aziji, samo ne znam što je htio reći s tom opaskom za cijenu? Zar bi pečeni trebali biti skuplji zbog potrošena plina? Tražio je da mu vratim 50 posto novca, a ako to ne napravim, zaprijetio mi je da će mi uništiti lokal. Ne mogu shvatiti zašto se nije požalio na uslugu dok je bio u restoranu. Pa cijelo vrijeme sam bio ondje! Nakon što me napao preko telefona, pozvao sam ga dođe na večeru, da vidimo gdje smo, ako smo uopće pogriješili, ali i to je odbio - ogorčeno i razočarano kaže vlasnik.

- Mojih osam radnika mogu posvjedočiti da je istina sve što sam vam rekao. S njima sam 14 sati, svaki dan. Nisam gazda koji leži negdje na jahti, nego konobarim i radim u restoranu. Nikada nikome nisam dugovao ni kunu, a zbog svega ovoga osjećam se jadno, bijedno... Moram se braniti, a ni sam ne znam od čega i zbog čega. Gospodin Lesar je vidio cijene prije nego što je naručio, sve je transparentno. Uostalom, nije došao na ćevape i pomfrit. Ili je možda očekivao da ćemo ga častiti jer je TV zvijezda - rekao nam je gospodin Makek.

Dodaje kako mu je ipak malo lakše kad vidi da ima i pametnih ljudi koji su u komentarima ispod Lesarove objave stali na njegovu stranu.

- Tko jede škampe ne može računati da će jeftino proći. Pa ljudi, prije nego što naručite, imate cjenik i meni, nije sramota ustati se i otići, već biti naivac... Niti 75 eura pet glavnih jela s prilogom i pićem! A baš me zanima gdje se možeš u zapadnoj EU nečega sličnog najesti ispod 60 eura! Uopće nije tužno i uopće nije skupo. Ne vidim zašto bi svi da je kod nas klopa džabe? U Njemačkoj bi za taj broj gostiju platili i pet puta više - samo su neki od komentara ispod Nikolina posta na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:23