NA DANU ORUŽANIH SNAGA

'NI DA SE POGLEDAJU' Dan nakon potresa u Vladi potpredsjednici morali stati jedan pored drugoga

 Tomislav Kristo / CROPIX

Svečanim postrojavanjem branitelja Domovinskog rata i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova, na stadionu Nogometnog kluba "Zagreb", pred državnim vrhom, u subotu je počela središnja svečanost obilježavanja 25. godišnjice ustrojavanja Oružanih snaga RH, Dana OS RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Uz predsjednicu Republike i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga RH Kolindu Grabar-Kitarović, na prigodnoj svečanosti sudjeluju i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, predsjednik Vlade Tihomir Orešković, ministar obrane Josip Buljević, ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač i ostali visoki državni dužnosnici.

Na svečanost su došli i potpredsjednici Vlade Božo Petrov i Tomislav Karamarko. Prema protokolu morali su stajati jedan do drugoga, a kako je na Twitteru napisao HRT-ov novinar Hrvoje Zovko, dvojac jedva da se i pogledao.

Kasnije su, tijekom svečanog postrojavanja, i sjedili jedan pored drugoga, no i tada su, kako se čini, ignorirali jedan drugoga.

Zagreb, 280516.
Stadion Kranjceviceva.
Svecano obiljezavanje 25. obljetnice ustrojavanja Oruzanih snaga Reublike Hrvatske, Dana Oruzanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske. 
Na fotografiji: Tomislav Karamarko, Bozo Petrov.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Kao što je poznato, Petrov je zatražio Karamarkovo povlačenje iz Vlade kao znak političke odgovornosti zbog slučaja Drimia, odnosno suradnje tvrtke njegove supruge Ane Karamarko s tvrtkom lobista MOL-a Josipa Petrovića. Nešto ranije, SDP je u Saboru podnio zahtjev za Karamarkovim opozivom, a Petrov je najavio da će zastupnici Mosta biti suglasni s tim zahtjevom, koji na dnevni red hrvatskog parlamenta mora doći do 18. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:50