USKORO ODLUKA

NOVČANA NAGRADA ZA HEROJE Doznajemo: Krstičević će pripadnicima protupožarne eskadrile za angažman u teškoj požarnoj sezoni osigurati po 5.000 kn

 Hanza Media

Za angažman u jednoj od najtežih požarnih sezona u posljednjih nekoliko desetljeća, pripadnici protupožarne eskadrile bit će novčano nagrađeni, doznaje neslužbeno Jutarnji list.

Piloti protupožarnih letjelica koji su ove sezone, a posebice proteklih nekoliko tjedana obavili nebrojene nalete nerijetko u izuzetno opasnim vremenskim uvjetima trebali bi, kako doznajemo, na prijedlog ministra obrane Damira Krstičevića i uz suglasnost premijera Plenkovića, dobiti nagradu u iznosu od oko 5.000 kuna.

Službeno bi odluka trebala biti donesena sljedećeg tjedna, kada bi se trebala naći na dnevnom redu sjednice Vlade.

Prema podacima Ministarstva obrane koji su objavljeni u srijedu, od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 264 požara (90 u Šibensko-kninskoj, 83 Splitsko-dalmatinskoj, 73 u Zadarskoj, 12 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2260 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 66.500 tona vode te je prevezeno 276 vatrogasca i pripadnika OS RH te 38 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:34