TAJNICA POD SUMNJOM

NOVE POJEDINOSTI O ISTRAZI U SLUČAJU DNEVNICE Krunska svjedokinja protiv Sauche pokušala prevariti grafologa

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Kao što smo već izvijestili, Sandra Zeljko, administrativna tajnica u Uredu predsjednika Vlade i krunska svjedokinja u aferi dnevnice protiv Tomislava Sauche, od utorka ujutro više ne radi u zgradi Vlade već je premještena na drugo radno mjesto u državnoj službi.

To je odlučio premijer Andrej Plenković nakon što je interna istraga u Vladi pokazala da su se sumnjivi putni nalozi potpisivali za vrijeme mandata premijera Milanovića, Oreškovića, ali i aktualnog predsjednika Vlade. Kako doznajemo od izvora iz Banskih dvora, na sumnjivim putnim nalozima Plenkovićeve Vlade su i potpisi njegova predstojnika ureda Davora Božinovića, kao što su na sličnim nalozima i potpisi predstojnika Ureda premijera Tihomira Oreškovića, Nevena Zelića te Tomislava Sauche koji je bio šef Milanovićeva kabineta i jedini je zasad osumnjičen u ovoj aferi.

Kako također doznajemo, USKOK sada provjerava i je li bilo sličnih lažiranih putovanja i neosnovanih isplata dnevnica i prije 2013., odnosno prije dolaska Sauche na mjesto predstojnika Ureda premijera. Očito se sada žele izbjeći bilo kakva moguća nova iznenađenja.

No, posebno je zanimljiva informacija koja se odnosi dopunu nalaza grafološkog vještaka u istrazi protiv Sauche. Kako doznajemo, vještak grafolog ostao je pri svojem ranijem utvrđenju da su na spornim putnim nalozima i putnim računima od 2013. do siječnja 2016. gotovo sigurno Sauchini parafi. Rukopis njegove tajnice Sandre Zeljko navodno nije mogao povezati s potpisima na tim dokumentima, ali je iznio više nego zanimljivu primjedbu. Naime, primijetio je da je njezin nesporni rukopis, koji je dala upravo za potrebe grafološkog vještačenja, prilagođavan, odnosno da postoje naznake da je Zeljko pokušala pisati na drugačiji, neprirodan način. Stoga je, sukladno prijedlogu vještaka, prikupljen njezin nesporni rukopis s raznih prije načinjenih dokumenta i bilješki te je USKOK u tom smjeru naložio dopunu vještačenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:48