ISTRAGA JOŠ TRAJE

NOVI DETALJI O SNIMCI NA KOJOJ STUDENTICA ŠMRČE BIJELI PRAH U PREDAVAONICI 'Velika je vjerojatnost da je riječ o studentici jednog od naših studija'

 
 Facebook

Sudeći prema dosadašnjim indicijama, postoji velika vjerojatnost da se radi o studentici koja studira na jednom od naših studija - izjavio je Jutarnjem listu predsjednik Uprave Veleučilišta Vern’ Branko Štefanović, komentirajući videosnimku koja implicira da djevojka na predavanju konzumira kokain.

Video u trajanju od devet sekundi snimljen je mobitelom, a pokazuje studenticu u prednjoj klupi kako zaklonjena torbom konzumira prah. U četvrtak na Vern’u nisu izričito potvrdili da je riječ o njihovoj studentici, niti su prejudicirali disciplinsku mjeru. Ipak, na službenim stranicama objavili su priopćenje o videomaterijalu “čiji sadržaj upućuje na neprihvatljivo i nedozvoljeno ponašanje jedne naše studentice”. Kako su napisali, pokrenuli su odgovarajuće pravne i druge postupke te osudili svako postupanje koje se kosi sa zakonima RH i internim aktima ustanove.

Prema potvrdi Branka Štefanovića, u njihovim internim dokumentima predviđena je i mjera gubitka prava na studiranje.

- Interni dokumenti reguliraju ovakva i slična nedozvoljena i neprihvatljiva ponašanja. Naprimjer, Etički kodeks navodi da u neprihvatljiva ponašanja spada i dolazak na nastavu ili radno mjesto pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, kao i unošenje alkoholnih pića ili opojnih droga u prostore Veleučilišta Vern’ - citira Štefanović.

Kategorički demantira informacije da je Uprava Veleučilišta donijela odluku o testiranju svih studenata na nedozvoljene supstance. - Koliko nam je poznato, takva odluka bila bi i nezakonita - kaže Štefanović i dodaje da na jednak način tretiraju sve studente.

Neslužbeno doznajemo da bi detaljnije informacije i rezultate provjera na Vern’u trebali znati u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:17