MARIN PUCAR NA RTL-u

NOVI ŠEF PODRAVKE 'Čiji sam ja čovjek? Jednom podravkaš, uvijek podravkaš. Gorana Marića ne poznajem čak ni preko nogometa'

Marin Pucar
 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Marin Pucar novi je predsjednik Uprave Podravke, odlučio je večeras Nadzorni odbor kompanije nakon maratonske sjednice koja se protegnula na dva dana i trajala više od deset sati.

U gostovanju u emisiji RTL Direkt Zorana Šprajca Pucar je prvo morao odgovoriti na pitanje koliko je istine u tvrdnjama da je on čovjek ministra državne imovine Gorana Marića.

- Mogu reći jednom podravkaš - uvijek podravkaš i čast mi je da me je na ovo mjesto predložila žena koja predstavlja radnike u Nadzornom odboru. S Marićem se ne poznajem, čak ni preko nogometa. Nisam imao sreću da mi Marić sudi ni prijateljsku utakmicu i nemam veze s njim. Sreli smo se samo na nekoliko poslovnih događaja - kazao je na početku razgovora Pucar.

- Ono što sam danas na predstavljanju zahtijevao je da imamo homogen tim koji će biti spreman na sve izazove. Moramo biti svoji i jedinstveni, svi u Nadzornom odboru su profesionalci i neće biti problema - uvjeren je novi šef Podravke.

Smatra kako tvrtka itekako ima budućnost.

- Podravka je danas dobra kompanija, a u budiućnosti očekujem i odlična. Napravljen je iskorak u prihodima, a novi brendovi su izazov za novu Upravu - rekao je Pucar.

Upitan treba li nastaviti širenje proizvodnje, Pucar je odgovorio vrlo samuvjereno. - Apsolutno se treba širiti, ono što je prioritet je da tvrtka većinu prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu.

Pucar je odgovorio i koja mu je najveća osobna ambicija.

- Osobna ambicija je da što veći dio reprometarijala s hrvatskih polja bude dio Podravkinih proizvoda, ali mi to ne možemo sami. Treba nam i pomoć Vlade na tom polju - dodao je.

Za kraj je još jednom naglasio važnost brenda Vegete.

- Vegeta je najvrednije što Hrvatska ima i na putu je da postane globalni brend. Taj 'žuti prah' mora se novim proizvodima još više nametnuti - naglasio je Pucar te odbacio nagađanja da u Podravci vlada socijalistički način upravljanja.

- To je moderna multinacionalka koja će u budućnosti biti još bolja - zaključio je Pucar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:21