BUDUĆA MINISTRICA KULTURE

OBULJEN 'Voljela bih da me se cijeni po onome što ću raditi kao ministrica. Kojem ja krugu pripadam? Ne znam, to morate pitati Hasanbegovića'

 Goran Mehkek / Hanza Media

Buduća ministrica kulture Nina Obuljen odbila je u utorak komentirati kritike dijela braniteljskih udruga na njezino imenovanje, a poručila je kako želi da ju se cijeni po onome što će raditi kao ministrica.

"Ne bih davala izjave o tome. Radila sam u tri HDZ-ove vlade, cijeli život sam posvećena kulturi i voljela bih da moj rad ljudi cijene po onom što ću raditi, po mojim potezima, a ovo ostalo sve je dio sadašnjeg političkog trenutka", rekla je Obuljen novinarima u Saboru, uoči sjednice na kojoj bi trebala biti potvrđena nova vlada.

Nije htjela komentirati ni izjavu dosadašnjeg ministra Zlatka Hasanbegovića koji je u ponedjeljak, govoreći o imenima novih ministara, kazao kako je "poznato kojem krugu pripada Nina Obiljen". "Ne znam, to morate pitati njega", kazala je Obuljen.

Najavila je da će se, kad preuzme Ministarstvo kulture, prvo pozabaviti izradom proračuna za kulturu. "Cijela vlada će morati pripremati proračun, jako puno reformskih zahvata nas čeka sljedeće godine, velika usklađivanja s EU, ali bit će vremena za sve korake i sve ćemo komunicirati prema javnosti", poručila je Obuljen.

Nije željela odgovoriti kako će se postaviti prema neprofitnim medijima. "Ne bih pojedinačno odgovarala o bilo čemu. Znate da u medijskoj politici postoji jako puno tema koje treba otvoriti, upravo je u tijeku revizija direktiva o audiovizualnim medijima, što će značiti veliku reviziju hrvatskog zakonodavstva. U tom kontekstu treba promatrati sve medije", ocijenila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:59