KRIZA NAJVEĆE KOMPANIJE

ODGAĐA SE OBJAVA REVIZIJE U AGROKORU Najiščekivanije izvješće o stvarnom stanju stvari u posrnulom koncernu još nije gotovo, doznali smo zašto

 HANZA MEDIA

Unatoč najavama, dugo očekivano revizorsko izvješće o poslovanju Agrokora u prošloj godini u petak neće biti objavljeno, potvrdili su nam u Agrokoru, uz napomenu da bi trebalo biti objavljeno krajem idućeg tjedna.

Kao razlog ponovnog odgađanja objave izvješća navodi se kompleksnost i obim posla, zbog čega revizor još nije okončao posao, ali teško je isključiti mogućnost da postoje i druge “otežavajuće” okolnosti.

Uoči najavljivane objave revizorskog izvješća, Ivica Todorić je prije tjedan dana otvorio blog na kojemu svakodnevno iznosi seriju optužbi na račun ljudi iz Vlade te izvanrednog povjerenika u Agrokoru i njegovih suradnika.

U javnosti se već špekuliralo da bi revidirane bilance za 2016. godinu mogle pokazati značajne gubitke, veće i od 10 milijardi kuna.

Todorić u svojim objavama sumnja da bi, u slučaju da se takve špekulacije potvrde, bila riječ o računovodstvenim manipulacijama izvanredne, a ne njegove uprave. U Vladi su Todorićeve objave usporedili s istupima čovjeka koji je odvojen od stvarnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:51