STRANAČKI KLJUČ

OPET UHLJEBLJIVANJE Šef mladeži HDZ-a preuzeo lokalni radio pa zaposlio dvije stranačke kolegice: 'Radio mora ispuniti pozitivna očekivanja građana'

 Robert Fajt / CROPIX

Direktor Hrvatskog radio Karlovca Matija Perković, koji je javnosti možda poznatiji kao predsjednik Mladeži HDZ-a Karlovca iz doba kada su neki njeni članovi punili stranice crnih kronika, dva mjeseca nakon što je postavljen na to radno mjesto započeo je s kadrovskim osvježenjima tvrtke nakladnika dva gradska medija, Radija te Karlovačkog tjednika.

Nova lica su novinarka Vanda Antunović i Anamarija Radočaj, koja je odmah imenovana zamjenicom glavnog urednika.

“To su predrasude”

Kolegice su karlovačkim novinarima slabo poznate iz novinarskih krugova, više iz političkih, obje su, naime, članice karlovačke Mladeži HDZ-a.

Na naše pitanje je li na njihov izbor utjecalo njihovo članstvo u vladajućoj gradskoj stranci direktor Perković je “izrazio žaljenje zbog načina (predrasuda) na koji pristupamo prema kolegicama i kolegama” govoreći da su “kadrovske promjene nastupile isključivo iz potrebe kako bi tvrtka kroz određeno vrijeme ispunila sva pozitivna očekivanja Karlovčanki i Karlovčana”.

- Kao odgovorna osoba tvrtke HRK-a razgovarao sam s nekoliko iskusnih novinara, Karlovčana, koji svoj kruh zarađuju u Zagrebu u vrlo poznatim medijskim kućama želeći ih vratiti u rodni grad da svojim imenima i bogatim iskustvom pridodaju kvaliteti naše tvrtke, ali suočeni visinom primanja ljudi s visokom stručnom spremom u tvrtki HRK nisu bili u mogućnosti udovoljiti mojim namjerama - rekao je Perković.

Potvrio je da je diplomirana novinarka Vanda Antunović zaposlena na upražnjeno radno mjesto novinara na neodređeno vrijeme, a Anamarija Radočaj, diplomirana profesorica hrvatskog jezika, na mjesto pomoćnice glavnog urednika, također na neodređeno vrijeme.

“Mladi i stručni”

Perković naglašava da “članstvo u bilo kojoj političkoj opciji nije i neće biti preduvjet zapošljavanja u tvrtki HRK” savjetujući da bi i potpisnik ovih redova “kao kolega trebao zagovarati zapošljavanje mladih i stručnih kadrova koji u skladu s vremenom mogu doista doprinijeti kvaliteti tvrtke HRK”.

Inače, Hrvatski radio Karlovac u prošloj se godini riješio troje novinara, a svi su zbrinuti u drugim gradskim poduzećima, odnosno ustanovi kojom upravlja Grad Karlovac.

Tijekom imenovanja na mjesto direktora HRK-a prije dva mjeseca Perković je dobio prednost pred dugogodišnjim radnicima iz novinarske branše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:12