ODGOVOR NA ULTIMATUM

Orešković: Karamarko ima moju punu podršku

 cropix

Kriza u kojoj se našla Vlada nakon otkrivanja da je njen prvi potpredsjednik i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko privatno, a do stupanja na dužnost u Vladi i interesno preko supruge povezan s Jozom Petrovićem, bivšim članom Uprave Ine koji je s te pozicije postao konzultant MOL-a, dosegla je svoj vrhunac.

Postupak opoziva prvog potredsjednika SDP je pokrenuo 18. svibnja, a danas ističe i ultimatum koji je Božo Petrov uputio Karamarku.

Premijer Tihomir Orešković dao je podršku Tomislavu Karamarku. Orešković je to rekao na svečanoj akademij u Domu HV-a Zvonimir, gdje je bilo upriličeno uručenje izvoda o promaknućima najvišim časnicima OS RH.

'Moj stav je da će Karamarko imati moju podršku. Dozvolite institucijama da rade svoj posao. Institucije nismo još čuli pa Karamarko još ima moju podršku. Petrov ima pravo na svoj stav, moj je drukčiji. Previše se krvi prolilo za demokraciju i ne bih volio da se ovakve odluke donesu jer to nije pravi put.

Ova situacija nije dobra za nikoga i nadam se da će razum pobijediti', kazao je premijer.

'Interes građana ove zemlje je da ova Vlada opstane, nadam se da ćemo naći soluciju i da će razum prevladati jer Vlada radi i ovo bi bila loša poruka za investitore', rekao je Orešković.

'Nisam izabrao stranu, nego principe. Ako se pokaže da je tu bilo sukoba interesa onda možemo razgovarati', zaključio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:59