PRESUDNI POZIV

OTKRIVENO ŠTO JE PRESUDILO DOGOVORU SDP-a I MOSTA! Petrova je razljutio poziv Hajdaša-Dončića?

Siniša Hajdaš-Dončić, Zoran Milanović, Božo Petrov, Tomislav Panenić
 EPH

Božo Petrov nikada nije do kraja objasnio zašto je 22. prosinca 2015. sat vremena ranije došao na Pantovčak i razvrgnuo dogovor o formiranju Vlade s Milanovićevom koalicijom. Rekao je da je bilo poziva iz SDP-a i vrbovanja mostovaca.

Poslije je mostovka Ružica Vukovac rekla da je večer prije na humanitarnom koncertu za zakladu Ana Rukavina čula SDP-ovca Nenada Stazića kako ružno govori o Mostu te da je nazvao nekoga kome je govorio da će uz Prgometova tri osigurati još troje zastupnika Mosta, odnosno dovoljno ruku da i bez Petrova formiraju vlast.

No, pravi okidač da raskrsti s Milanovićem i okrene se HDZ-u Petrovu je, doznajemo iz njegova najbližeg kruga, bilo nešto drugo. Kap koja je prelila čašu navodno je bila informacija da je 22. prosinca, na dan konzultacija kod predsjednice, u 7 sati ujutro član SDP-ova Predsjedništva Siniša Hajdaš Dončić nazvao Tomislava Panenića iz Mosta.

Presudni poziv

- Kada sam to čuo, a još mi je bilo mučno od onoga što mi je večer prije ispričala Ružica Vukovac, više nisam mogao s njima. Toliko sam se uzrujao da sam promašio vrijeme konzultacija na Pantovčaku i došao sat vremena prerano - riječi su kojima je Petrov bliskoj osobi opisao razloge raskida dogovora s Milanovićem.

Budući da su Hajdaš Dončić i Panenić dugogodišnji znanci i da je poznato kako su u vrijeme pregovora o sastavljanju Vlade stalno komunicirali, otvara se pitanje je li ranojutarnji telefonski poziv jedini presudio koaliciji Petrova i Milanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:39