URINATOR S BRITANSKOG TRGA

OVO JE MLADIĆ KOJI SE POMOKRIO U FONTANU NA BRITANCU 'Rekao sam ono što svi misle, napravio sam to kako ne bih morao ništa objašnjavati'

 Bruno Konjević / CROPIX, Juraj Špoljar

David Ujević (26), student Akademije likovnih umjetnosti i skejter poznat pod nadimkom Čunjo, pomokrio se u ponedjeljak navečer, netom prije otvorenja, u fontanu na Britanskom trgu.

Na sebi je imao majicu s natpisom 'Jel smo se (za) ovo borili?'. Dio građana bijesno je reagirao na njegov čin, izvikujući uvrede, a policajac u civilu trčao je za njim nakon što se maknuo od fontane. No nije ga ulovio.

Juraj Špoljar

Mladić, koji nam se predstavio kao David, student slikarske restauracije, nije bio raspoložen za razgovor. Tijekom dana bio je na nastavi, a kad je završila, rekao nam je kako ne želi razgovarati o tome što je učinio. Pojasnio nam je kako mu je sve to prenaporno jer nije očekivao da će mediji biti tako zainteresirani za njegov postupak.

- To i jesam napravio zato da ne moram ništa objašnjavati. Rekao sam ono što svi misle. Neki dijelovi grada nemaju vodovod, a ovaj gradi fontane - pojasnio nam je David, ciljajući na gradonačelnika Milana Bandića.

Dodao je i kako mu nije bilo svejedno kada je vidio da zaštitari trče za njim. No obradovala ga je je činjenica da je popularna Facebook stranica 'Di su pare' napravila nekoliko montaža s njegovim likom.

Na Facebooku se pojavila i grupa 'Čunjo legenda - simbol otpora', koja je skupila 250 lajkova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 16:24