SASTANAK U VLADI

PAO DOGOVOR I S BANKAMA: AGROKORU INJEKCIJA OD 150 MILIJUNA EURA! 'Trebamo osigurati likvidnost, onda će cijeli priča krenuti u pozitivnom smjeru'

 Dragan Matic / CROPIX

Nakon današnjeg sastanka Vlade i banaka javnosti se obratio premijer Andrej Plenković.

- Predstavnici banaka podržavaju zakonski i institucionalni okvir i podržavaju vladinog povjerenika gospodina Ramljaka, rekao je Plenković

- Tu nemamo nikakvih razlika niti dilema, bez obzira da li je riječ o domaćim bankama ili ruskim bankama, logika njihovog davanja kredita bila je poslovna logika, mi se prema svim kreditorima odnosimo na jednak način.

- Banke su potvrdile spremnost dati novi kredit za isplatu novih sredstava za isplatu plaća, za isplatu vjerovnika u iznosu od 150 milijuna eura. To će se obaviti u najkraćem roku kako bi ta sredstva bila doznačena Agrokoru. Banke su također izrazile razumijevanje za posebnost problema mjenica. Iskoristit ćemo sve mogućnosti kako bi onaj koji je bio krajnji korisnik tih sredstava na kraju to i platio, rekao je Plenković.

Predsjednik uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić, kao predstavnik svih šest banaka najvećih kreditora također je bio optimističan.

- Vodili smo danas konstruktivne i plodonosne razgovore. Banke su u poziciji da podržavaju program restrukturiranja Agrokora, podržavamo zaposlenost i zaposlene unutar Agrokora i podržavamo dobavljače koji isporučavaju robu Agrokoru, rekao je Živaljić.

- Banke su se danas dogovorile da će osigurati dodatnu likvidnost od 150 milijuna eura. Detalji će se dogovoditi s povjerenikom RH-a. Ukoliko osiguramo likvidnost, ukoliko povjerenik osigura dobar plan restrukturiranja, mislim da će cijela priča oko Agrokora krenuti u pozitivnom smjeru, kazao je.

Na pitanje mijenja li vladin povjerenik cijelu Upravu Agrokora, Ante Ramljak je odgovorio potvrdno, a na pitanje hoće li oni ostati na svojim radnim mjestima rekao je:

- Sigurno ćemo biti u kontaktu, ali neće biti potrebno da dolaze na posao, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:06