DOBIO ODGOVOR

PEĐA GRBIN 'Pogledajte sav jad HDZ-ove politike. Ministarstvo gospodarstva ne želi nam dati popis ljudi koji su radili na Lex Agrokoru, znam i zašto'

 Goran Mehkek / Hanza Media

ZAGREB - Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin prije gotovo mjesec dana zatražio je od ministrice Martine Dalić, odnosno njezinog resornog ministarstva, popis vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka koji su radili na izradi Lex Agrokora.

Upozorio je tada na nedopustiv utjecaj koji su vanjski suradnici imali prilikom izrade zakona.

Pokušali su ga demantirati rekavši slijedeće: "Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije".

Ovih dana dobio je odgovor.

- Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta nije izradilo popis, zapis ili bilo koji drugi oblik dokumenta koji bi sadržavao popis pravnih i financijskih stručnjaka koji su davali mišljenja te nije zatražilo, niti posjeduje, pisani tekst mišljenja istih, u svezi izrade Prijedloga zakona, stoji u obrazloženju odgovora na zahtjev Peđe Grbina.

- A odgovor je da mi ne žele odgovoriti jer, pazite ovo, Ministarstvo nema popis osoba koje su radile na Zakonu, kao niti tekst mišljenja koja su davali. Ne znam bih li taj "odgovor" nazvao smiješnim ili uvredljivim. Zaključak koji se nameće nakon takvog "odgovora", a dijelim ga da svi vidite jad HDZ-ove politike je da je ova Vlada spremna lagati, skakati sama sebi u usta, kršiti zakone i druge propise, a sve kako bi prikrila koja je to mreža interesa i pogodovanja u pozadini Lex Agrokora, napisao je ljutito SDP-ov zastupnik na svom Facebook profilu, na kojemu je i objavio rješenje pristiglo iz Ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:59