O VJERI I CRKVI

PERNAR BIO NA PRAVOSLAVNOJ MISI I OTKRIO DA VIŠE NIJE KATOLIK 'Svećenici su slizani s HDZ-om' NAPALI GA NA FACEBOOKU 'Ti si komunjara!'

 CROPIX

Nakon što je u petak navečer, na pravoslavni Badnjak, bio na misi u zagrebačkoj pravoslavnoj crkvi, saborski zastupnik Živoga Zida Ivan Pernar objasnio je zašto je to napravio, pogotovo zato jer mu mnogi još zamjeraju što je prošli mjesec izostao s misnoga slavlja za katolički Božić.

- Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik. Ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s njezinim vjerskim naukom, a ni njezinim političkim porukama, napisao je na Facebooku Ivan Pernar.

Objasnio je i kako ne vjeruje u zabranu ženidbe za svećenstvo, kao ni u čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, a strana mu je i ideja da svećenici drugima mogu opraštati grijehe.

- Međutim, bez obzira na vjersko neslaganje, otišao bih, kao politički predstavnik, na proslavu Badnjaka i Božića u katoličku crkvu da su me pozvali i da nisu toliko slizani s HDZ-om, zaključio je.

Dodao je kako je, prema njegovu mišljenju, katoličko svećenstvo u službi HDZ-a.

- Osim što je uništio našu zemlju, želi uništiti i mene osobno - montiranim postupcima, zlouporabom državnih institucija i putem državne televizije, napisao je Pernar o Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

O Srpskoj pravoslavnoj crkvi pak misli kako se, za razliku od HDZ-a, ne miješa u našu politiku i bavi se isključivo vjerskim pitanjima.

Njegove objave na društvenoj mreži naišle su na veliko negodovanje. Neki su ga u naletu bijesa prozvali komunistom, četnikom i Srbinom, a on im je odgovorio:

- Dio ljudi misli da nisi dovoljno Hrvat ako nisi u HDZ-u i katolik. To su obilježja pravog hrvatstva, tako dio roditelja uči svoju djecu. Sad vam je jasnije i zašto su neki veliki Hrvati iako su satrali i uništili vlastiti narod, završio je Pernar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:45