ČELNIK MOSTA

Petrov: Moja ostavka? Može, ako je to cijena koju moram platiti za ostanak Oreškovića!

 Damjan Tadić / CROPIX

Lider Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov ponovio je kako Most svoj stav nije promijenio te da postoje samo dva moguća rješenje politčke krize – ili nastavak postojeće Vlade s Tihomirom Oreškovićem ili novi izbori, a Predsjedništvo HDZ-a pozvao je da pokaže odgovornost prema hrvatskim građanima.

"Mi svoj stav nismo promijenili i za nas su samo dvije opcije moguće – ili vlada s Oreškovićem na čelu ili novi izbori. Ja sam spreman na ostavku (na mjesto potpredsjednika Vlade) ako to traži HDZ kao cijenu da ostane Orešković", rekao je Petrov na konferenciji za novinare dodavši kako 'mostovcima' nije stalo do fotelja. Također je rekao i kako se nada da se ipak "nikome neće morati plaćati zadovoljština".

Na pitanje hoće li potpisati zahtjev Zorana Milanovića za samoraspuštanje Sabora ako HDZ ne povuče prijedlog opoziva premijera Oreškovića, Petrov je odgovorio kako je svih 12 Mostovih saborskih zastupnika "definiralo svoje potpise" ako Nacionalno vijeće Mosta donese takvu odluku. Petrov je pozvao Predsjedništvo HDZ-a da pokažu odgovornost prema hrvatskim građanima:

- Pozivam na mudrost i odgovornost svih članova u Predsjedništvu HDZ-a, nakon toga i Domoljubne koalicije, a onda i saborskih zastupnika, da pokažu da im je stalo do hrvatskih građana koji imaju percepciju da Vlada ne radi dobro svoj posao. To je zato što se ispočetka ovoj Vladi nije dala prava prilika, poručio je Petrov.

Ne bi, kaže, volio da određeni pojedinci, koji ne znaju prepoznati političku odgovornost, na bilo kakav način privatiziraju neku stranku: - Ostaje nam još 24 sata i nadam se da će prevladati mudrost i odgovornost, poručio je.

- Određeni pojedinci, za mene to ne predstavlja stav i mišljenje HDZ-a, povukli su niz ishitrenih poteza i pred tim ljudima stoji odgovornost hoće li ova Vlada dobiti pravu priliku ili će se dogoditi da idemo na nove izbore, rekao je Petrov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 20:10