SVEČANO OTVORENJE U ZAPREŠIĆU

PLENKOVIĆ I TURK OTKRILI SPOMENIK FRANJI TUĐMANU NA UREĐENOM ISTOIMENOM TRGU 'Tuđmanov doprinos jedan je od temelja moderne Hrvatske države'

 Matija Djanješić / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk otvorili su u subotu navečer novouređeni Trg Franje Tuđmana i otkrili spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, poručivši kako je Tuđmanov doprinos jedan od temelja moderne Hrvatske države.

Čestitajući građanima Zaprešića na novouređenom trgu predsjednik Vlade kazao je na prigodnoj svečanosti kako se Zaprešić izazito razvio proteklih godina te je, uz Veliku Goricu, postao jedan od najvažnijih gradova Zagrebačke županije.

Zaprešić je, rekao je Plenković, naslonjen na naš glavni grad ali je i grad mladih ljudi, poduzetnika te grad sa svojim veleučilištem i s novim generacijama koje uživaju u svom gradu.

"Siguran sam da će ovaj trg, posvećen našem prvom predsjedniku Franji Tuđmanu, biti mjesto okupljanja, zajedništva i druženja. Cijenim sve što je prvi hrvatski predsjednik učinio za neovisnost Republike Hrvatske, za njezino međunarodno priznanje, oslobađanje okupiranih područja, a iznad svega državničku mudrost u tim prijelomnim i slojevitim 90-im godinama, da bude predvodnik demokratskih procesa i da trasira put za one koji su došli nakon njega, realizirali naše članstvo u Europskoj uniji i NATO-u", rekao je Plenković.

Poželio je da se Zaprešić razvija kao prosperitetan grad te se nakon otkrivanja spomenika zadržao u kratkom razgovoru s građanima Zaprešića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:10