ČELNIK HDZ-a

PLENKOVIĆ: Milanovićevi komentari su promašeni, vidi se da je stupanj nervoze i panike sve veći

 Damjan Tadić / CROPIX

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Dnevniku Nove TV komentirao je oštre riječi koje je prema njemu i njegovoj stranci u srijedu uputio predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Govoreći o Milanovićevoj kritici njegova sastanka s diplomatskim zborom, Plenković je izjavio da je već iz nastupa šefa SDP-a vrlo razvidno da je 'stupanj nervoze i panike svakim danom sve veći'.

- Dakle, otkad sam se kandidirao za predsjednika HDZ-a, nakon toga izabran, vidjeli ste u vašoj emisiji da je u samo tri tjedna rejting HDZ-u porastao za 31.6 posto, to jest da smo na svaka tri birača dobili još jednog. Ovakav komentar, čovjeka koji je kao što sam ja, svoju profesionalnu karijeru počeo u diplomaciji, je apsolutno promašen i neprimjeren. Samo pokazuje da nije dobro komunicirao s predstavnicima stranih država u godinama kad je bio na dužnosti šefa Vlade. To oni jako dobro znaju, i svi oni koji se bave diplomacijom, a isti taj gospodin Milanović, kad je preuzeo Vladu, je u vrlo kratkom roku, nakon ulaska Hrvatske u EU, doveo zemlju u situaciju da se donese Lex Perković, da nakon toga dođemo praktički pod prijetnju ukidanja sredstava za funkcioniranje Schengena, u migrantskoj krizi je praktički zatvorio granicu sa susjednom zemljom, narušio odnose sa svim susjednim državama, a kad je riječ o krupnom problemu odnosa sa Srbijom, kao što se sjećate njihovog zakona o nadležnosti organa za procesuiranje ratnih zločina, nije učinio ništa. Radili su europski parlamentarci, ja naprimjer i drugi kolege, a on nije uvrstio nikakva mjerila u inicijalna mjerila, koja je EU usvajala. Nema razloga da nekome tumači što i kako činiti sa stranim predstavnicima, to znam puno bolje od njega, rekao je Plenković.

Na pitanje voditelja o izbornom programu HDZ-a, Plenković je odgovorio da je on u 'završnoj fazi finalizacije'.

- To je ozbiljan program na kojem su radili brojni naši stručnjaci, odbori. Znanstvena podloga bio je dokument koji je prošle godne napravljen u suradnji s bavarskim institutom i isto tako našim stručnjacima. Imamo dokument koji stavlja ključan akcent na one glavne probleme hrvatskog društva, a to su gospodarstvo, to je veća zaposlenost, to je dostojanstven život ljudi treće dobi i osoba s invaliditetom, kreiranje mogućnosti zapošljavanja za mlade, a vidite u krajnjoj liniji, da gospodarski pokazatelji u ovom trenutku idu upravo u toj crti, na tom smjeru. To je veća zaposlenost i smanjena nezaposlenost, izjavio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:42