SLUČAJ AGROKOR

PLENKOVIĆ 'Ne znam gdje je Todorić. Bojim li se dokaza koje najavljuje? Ma dajte, molim vas!' ŠEFICA DIPLOMACIJE 'Nemamo podatak da je u Švicarskoj'

 Goran Mehkek / CROPIX

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kratko je u nedjelju prokomentirao novu objavu na blogu bivšeg čelnika koncerna Agrokor Ivice Todorića koji je, nedugo nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica, ponovio da je protiv njega na djelu politički progon te da će se u Hrvatsku vratiti kada prikupi sve dokaze koji mu, kako kaže, trebaju za obranu od tog progona.

- Ponovo otklanjam tezu i i ne komentiram procese, izjavio je premijer.

Na novinarsko pitanje boji li se tih dokaza koje Todorić spominje uzvratio je: - Ma, dajte, molim vas.

Na pitanje zna li gdje se Todorić nalazi odgovorio je da ne zna, a rekao je i da nema saznanja o tome da se navodno nalazi u Švicarskoj.

Novinari su ga pitali i o tvrdnji predsjednika SDP-a Davora Bernardića da se protivi saborskom Istražnom povjerenstvu te da time štiti kriminal.

- HDZ i Vlada otvoreni su za razotkrivanje svih detalja oko Agrokora od nultog trenutka do danas. A što se tiče poštivanja načela zakonitosti, bilo bi dobro da oni koji su mjesecima ucjenjivali da se odgovarajućom većinom ne izaberu suci Ustavnog suda, vode računa o svojoj političkoj odgovornosti i zapitaju se da li Hrvatski sabor treba svojim primjerom pokazivati da poštuje propise koji su u Republici Hrvatskoj na snazi.

Na pitanje ima li Ministarstvo vanjskih i europskih poslova informaciju da se Ivica Todorić nalazi u Švicarskoj, ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić kratko je odgovorila: - Ministarstvo vanjskih poslova ne zna gdje je gosdpodin Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:13