SJEDNICA VLADE

PLENKOVIĆ 'Neće im proći sve izgovorne monstruozne optužbe. Nadam se da birači sve to prate i da će znati raspoznati tko govori laži i neistine'

 Goran Mehkek / Hanza Media

Sjednica Vlade Republike Hrvatske počela je nešto prije nastavka sjednice Sabora, a u uvodnom obraćanju ministrima premijer Andrej Plenković osvrnuo se na jučerašnji dan.

- Inicijativa koju je pokrenuo SDP o izglasavanju nepovjerenja Mariću raspravljana je do kasno u noć. Ono što je za nas bitno, niti jedna od točaka nije bila potkrjepljenja nikakvim dokazima, svjedočili smo raspravi na temelju pamfleta. Vidjeli smo da postoje stranke koje su u stanju nastojati ostaviti dojam da je Marić za nešto kriv i da treba snositi odgovornost.

- Ja nikada neću dopustiti takvu vrstu diskvalificiranja i osuđivanja kolegi ministru koji je u vladi pokazao da je izrazito stručan. Zbog toga i zbog činjenice da je kolega Marić i ranijim radom pokazao da je kompetentan i da ima ljudski i profesionalni integritet. Za mene nije ni u jednom trenutku postojala dilema da ćemo ga braniti. To se zove lojalnost i povjerenje u ono što radimo. kolege u Mostu nemaju tu praksu, oni su bez saslušanja digli ruke protiv povjerenja svom kolegi. To ne može proći bez reakcije. Riječ je o elementarnoj političkoj abecedi i na koncu ljudskosti. Da je kolega Marić bio Mostovac, branio bih ga kao što sam branio jučer Marića. Kolege u Saboru danas će odlučivati o povjerenju. Uskoro ćemo znati rezultat. Hrvatski birači sve to prate i u ovo vrijeme razotkrivanja donose zaključke. Od monstruoznih da ja imam namjeru štititi kriminal u Agrokoru neće proći jer su lažne i neistinite. Sve aktivnosti koje poduzimamo, nisu politkantskog izbornog karaktera, nego u cilju zaštite hrvatskih interesa. "Ja nikad neću zlorabiti institucije države, niti će to raditi moja Vlada, niti HDZ. Između HDZ-a i Mosta je jedna razlika: mi vladamo odgovorno, a Most ima agendu rušenja. Ovo je velika predstava političkog razotkrivanja – kazao je premijer Plenković i ponovno naglasio da će to raspoznati hrvatski birači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:07