PREMIJER NA HTV-u

PLENKOVIĆ 'Oporba želi destabilizirati proces restrukturiranja Agrokora, a čini mi se da predsjednica nije dovoljno upućena u dosje'

 CROPIX

- Oporba je danas u Saboru demonstrirala svoju jalovost, smatra premijer Andrej Plenković koji je u Dnevniku HTV-a komentirao današnje 'sabotiranje' saborske sjednice i optužbe oporbe da je vezano za Agrokor Vlada počinila nacionalnu veleizdaju. Komentirao je i najavu SDP-a da pokreće njegov opoziv.

- Oporba je imala inicijativu za jednog, drugog ministra, treću ministricu, sada cijelu Vladu. Žele destabilizirati proces restrukturiranja Agrokora, kompanije koja ima najveći utjecaj na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav. To su oni koji su željeli da najveća hrvatska kompanija ode u stečaj, ne misleći na radna mjesta, financijsku stabilnost, međunarodni imidž RH. To je jadno i neodgovorno, neće im proći, kao što im ni dosada ništa nije prošlo, rekao je.

Izvanredni povjerenik Ramljak, dodao je Plenković, 'pregovarao je s brojnim kreditorima, oni koji daju novac traže jamstva, no nikakav ugovor ne može derogirati parava Vlade niti zakon'.

Naglasio je kako se radi 'sve da se izbjegne terećenje hrvatskih poreznih obveznika'.

Komentirajući izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović o Agrokoru kazao je kako mu se čini da 'predsjednica nije dovoljno upućena u dosje'.

- Dali smo joj kvalitetan i ekstenzivan brifing prije posjeta Rusiji i čini mi se da je tada dobila sve informacije relevantne za rješavanje krize u Agrokoru, rekao je Plenković dodajući kako se nalazimo u 'hibridnom medijskom ratu u kojemu sudjeluje mnogo aktera'.

- Naš je cilj restrukturirati Agrokor, održati funkcioniranje svih kompanija, očuvati radna mjesta. Sve što oporba radi je neodgovorna politika, politikanstvo kojim žele ušićariti neke poene, no možda je bolje da ne idemo na izbore, jer tek će tada vidjeti kako će proći, kazao je premijer.

Naglasio je kako je danas razgovarao s članovima Vlade nacionalnog jedinstva te poručio kako bi bilo dobro da 'oni koji Hrvatskoj ne žele dobro' čuju njihove stavove pa da se vidi što je 'mudrost i razboritost, a što politikantstvo bez sadržaja'.

Nije htio komentirati vraća li se Ivica Todorić u zemlju, rekavši da se ne miješa u sudski proces. Čestitao je svima na najboljoj turističkoj sezoni dosada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:49