UVEO NOVU PRAKSU

PLENKOVIĆ U SABORU O EUROPSKIM AKTIVNOSTIMA Izvještava zastupnike o sastancima Europskog vijeća

Ranije je premijer samo jednom godišnje izvještavao Sabor o sastancima Europskog vijeća na kojima je sudjelovao u Bruxellesu
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u srijedu je na početku sjednice izvijestio zastupnike u Hrvatskom saboru o održanim sastancima Europskog vijeća tijekom 2016.

Naime, prvi put sastanka je bio samo dan nakon izglasavanja povjerenja Plenkovićevoj Vladi, a drugi sastanak Europskog vijeća dogodio se sredinom prosinca, kada su zastupnici išli na zimsku pauzu pa je ovo zapravo prva prilika da ih izvijesti o sastanku.

Glavne teme sastanaka Europskog vijeća u prošloj godini bile su migracijska kriza, referendum u Velikoj Britaniji o napuštanju Europske unije, ali i gospodarski rast, zapošljavanje, konkurentnost i ulaganja.

Češće izvještavanje Sabora o europskim aktivnostima nova je praksa koju je uvela Plenkovićeva Vlada u cilju boljeg informiranja zastupnika i hrvatskih građana o europskim temama.

Ranije je premijer samo jednom godišnje izvještavao Sabor o sastancima Europskog vijeća na kojima je sudjelovao u Bruxellesu.

U 10.30 trebala bi početi sedma, djelomično zatvorena sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Na dnevnom redu je imenovanje zamjenika ravnatelja vojne sigurnosno-obavještajne agencije – prethodno mišljenje odbora (zatvoreno za javnost) i Prijedlog zakona o dopuni zakona o zaštiti svjedoka. Nakon završetka sjednice, predsjednik Odbora Ranko Ostojić dat će izjavu za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:28