KOMPROMIS NA POMOLU?

PLENKOVIĆ U SREDIŠNJICI HDZ-a SAZVAO SASTANAK O PLOČI U JASENOVCU 'Tražimo rješenje da se ploča zamijeni s nekom čiji sadržaj ne bi vrijeđao žrtve'

 
 CROPIX

Premijer Andrej Plenković okupio je u utorak u središnjici HDZ-a ministre iz svoje stranke kako bi raspravili o problemu ploče u Jasenovcu. Sporni natpis 'Za dom spremni' uzdrmao je vladajuću koaliciju i Plenkoviću je, nakon prijetnji iz HNS-a i SDSS-a, ali i oštrih poruka s desnice, postalo jasno da što prije mora riješiti problem.

Sastanak je, piše N1, bio najavljen u zgradi Vlade, ali na kraju se održao u središnjici HDZ-a, u kojoj se uz ministre pojavio i šef Sabora Gordan Jandroković.

Plenković je nakon sastanka izašao pred novinare i rekao da se intenzivno radi na pronalasku rješenja problema ploče HOS-a 'uz puno poštovanje prema braniteljima'.

- Traži se zakonsko rješenje da se ploča zamijeni s nekom čiji sadržaj ne bi vrijeđao žrtve Jasenovca - rekao je Plenković. Na pitanje kada će stvar biti riješena, samo je rekao 'brzo', a zatim sjeo u službeni auto i otišao.

Ubrzo je iz zgrade izašao i Gordan Jandroković, ali on je otkrio još manje od premijera.

- Imali smo vrlo dobar razgovor, rješenje se nazire. Ne bih o detaljima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 02:58