Treća faza popuštanja mjera, koja počinje 11. svibnja, omogućit će otvaranje kafića, barova i restorana, ali samo onih koji imaju terase, zbog čega su mnogi ugostitelji već najavili da ih neće ni otvoriti.
Zato je Ceh ugostitelja i turističkih radnika Hrvatske obrtničke komore, kako doznajemo, resornome Ministarstvu poslao prijedlog da se uz sve epidemiološke mjere koje će propisati Zavod za javno zdravstvo dopusti otvaranje i unutarnjih prostora lokala, kao u Austriji.
Tamo su, naime, od 15. svibnja dopustili otvaranje i unutarnjih prostora u kojima razmak među stolovima mora biti dva metra, a na terasama metar, dok bi za jednim stolom mogle biti četiri odrasle osobe i djeca. Time bi, kaže predsjednik Ceha Joso Smolić, bili zadovoljni i oni.
- Velik dio restorana, posebn...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....