NORMALIZACIJA

POGLED JE USMJEREN PREMA 11.5. Ugostitelji poslali ministarstvu zanimljiv prijedlog, jedan od njih je čak posjetio Capaka. Doznali smo što sve traže

 
Ilustracija
 Luka Gerlanc / CROPIX
 

Treća faza popuštanja mjera, koja počinje 11. svibnja, omogućit će otvaranje kafića, barova i restorana, ali samo onih koji imaju terase, zbog čega su mnogi ugostitelji već najavili da ih neće ni otvoriti.

Zato je Ceh ugostitelja i turističkih radnika Hrvatske obrtničke komore, kako doznajemo, resornome Ministarstvu poslao prijedlog da se uz sve epidemiološke mjere koje će propisati Zavod za javno zdravstvo dopusti otvaranje i unutarnjih prostora lokala, kao u Austriji.

Tamo su, naime, od 15. svibnja dopustili otvaranje i unutarnjih prostora u kojima razmak među stolovima mora biti dva metra, a na terasama metar, dok bi za jednim stolom mogle biti četiri odrasle osobe i djeca. Time bi, kaže predsjednik Ceha Joso Smolić, bili zadovoljni i oni.

- Velik dio restorana, posebn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 07:49