PRIGODNE PORUKE

PREDSJEDNICA O MEĐUNARODNOM PRIZNANJU 'Nisu to bila laka vremena...' PETROV 'Građani trebaju biti ponosni što smo se izborili za domovinu'

 Damjan Tadic / CROPIX / CROPIX

Nakon što je prisustvovala misi zahvalnici u zagrebačkoj katedrali, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila je svima čestitku u povodu 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske te zahvalila svima koji su se za to izborili.

- Svim građanima i građankama, svim Hrvaticama i Hrvatima čestitam 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Nisu to bila laka vremena, izboriti se ne samo za međunarodno priznanje već općenito pravo na postojanje kao država, kao nacija - izjavila je predsjednica.

- Ovom prigodom prisjećamo se i zahvaljujemo prije svega prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim njegovim suradnicima, vladi nacionalnog jedinstva ali i svima koji su se na bojištu borili za Hrvatsku. Svim braniteljima i svima onima koji su bili na drugoj hrvatskoj boljišnici, a to su bili hrvatski diplomati, koji su se svojim neumornim radom izborili za međunarodno priznanje, koje je Hrvatsku zauvijek postavilo na zemljovid svijeta kao suvremenu demokratsku državu - kazala je Grabar Kitarović.

'Građani trebaju biti ponosni što smo se izborili za domovinu'

Nakon mise zahvalnice u zagrebačkoj katedrali Božo Petrov izjavio je kako hrvatski građani trebaju biti ponosni što smo se uspjeli izboriti za svoju domovinu.

- Danas svi građani Republike Hrvatske trebaju biti ponosni na to što smo se uspjeli izboriti za svoju domovinu, za svoju Republiku Hrvatsku. Naravno, uvijek postoji mogućnost da se napravi i bolje i čeka nas dosta trnovit put da bismo mogli ostvariti sve ono za što su nas zadužili oni koji su se borili za Hrvatsku - kazao je Petrov.

- Isto tako nadam se da će i oni koji dođu nakon nas, kada se osvrnu na naše djelovanje, moći jednom reći da smo dali zaista sve za dobrobit Republike Hrvatske i da smo pokazali da možemo voljeti svoju domovinu - zaključio je.

Nakon mise u katedrali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog Sabora Božo Petrov i predsjednik Vlade Andrej Plenković spustili su se na Trg bana Jellačića gdje se održavao koncert u povodu 25. obljetnice priznanja Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:04