NA DNEVNOM REDU STRATEŠKI PROJEKTI

PREMIJER NA POČETKU SJEDNICE VLADE TEK SPOMENUO ZAHTJEV OPORBE ZA OPOZIVOM 'Ova inicijativa završit će neuspjehom, njihove teze su neutemeljene'

 CROPIX

Vlada bi na današnjoj sjednici trebala odbaciti zahtjev oporbenih zastupnika da joj se izglasa nepovjerenje zbog djelovanja vezanih uz krizu koncerna Agrokor.

Premijer Andrej Plenković u početnom obraćanju je podsjetio na dugu jučerašnju raspravu u Saboru te najavio sutrašnju, među ostalim o prijedlogu oporbe, a njihove teze o ovoj temi nazvao "neutemeljenima".

Plenković je ranije, podsjetimo, u više navrata nakon pokretanja pitanja povjerenja njegovoj Vladi poručio da će ta inicijativa završiti neuspjehom, kao i ranije oporbene inicijative za smjenom pojedinih ministara.

- Očekujem da se izglasa povjerenje Vladi i da ta još jedna oporbena inicijativa… završi kao što su završile i dvije prethodne - rekao je Plenković koji računa na parlamentarnu većinu od 78 zastupnika.

Na dnevnom redu sjednice Vlade je i prijedlog novog zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske kojim se predlaže da se prepolovi kriterij vrijednosti ulaganja, pa bi strateškom investicijom Vlada mogla proglasiti projekt čija je vrijednost minimalno 75 milijuna kuna, umjesto sadašnjih 150 milijuna kuna.

Pred ministrima će biti i izmjene i dopune Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, zaključak o prihvaćanju Nacrta kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike te odluke o pokretanju postupka pregovora o sklapanju Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama te za djelatnost socijalne skrbi, kao i imenovanju pregovaračkih odbora Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:07