KADROVIRANJE

PREOKRET U POSLJEDNJI TRENUTAK! Plenkovićeva će Vlada imati 20 ministara, u Banske dvore ipak ulazi i Goran Marić kao ministar bez portfelja

 Davor Pongračić / CROPIX

U kadrovskoj križaljci Andreja Plenkovića doći će do preokreta u posljednji trenutak i to u vidu ulaska saborskog zastupnika HDZ-a Gorana Marića u Vladu kao ministra bez portfelja.

O ovome je prvo u utorak u Dnevniku 3 izvijestio HRT, pozivajući se na neslužbene izvore, a kasnije je na službenim stranicama Hrvatskog sabora osvanula nova točka dnevnog reda za srijedu 'Predstavljanje Vlade Republike Hrvatske i glasovanje o povjerenju Vladi Republike Hrvatske', u sklopu koje je naveden i popis ministara, a među njima je i Marić.

Za Gorana Marića se tijekom utorka nagađalo da bi u Vladu mogao ući kao ministar prometa umjesto dosadašnjeg ministra Olega Butkovića, a kasnije su informacije govorile da ipak ostaje u Saboru. Sam Andrej Plenković u svojem obraćanju medijima oko 20 sati Marića nije spominjao, ali nije ni poimence nabrajao sve svoje ministre, već je samo rekao da je točno sve što je u tom trenutku bilo objavljeno u medijima.

Inače, na stranicama Sabora je, osim popisa predloženih ministara i njihovih životopisa, objavljen i program Plenkovićeve Vlade, koji možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:43