BURA U HDZ-u

PRGOMETOVI SURADNICI ZA JUTARNJI 'Dok je Prgomet bio na bojišnici i izvlačio ranjenike, Hasanbegović se slikao s ustaškom kapom'

 Damjan Tadic / CROPIX

- Zlatko Hasanbegović ušao je u HDZ 25. svibnja 2015. godine, na Karamarkov rođendan, a šest mjeseci kasnije postao je ministar kulture. Nakon što je Drago Prgomet kao dugogodišnji član HDZ-a otišao iz stranke, Hasanbegović je došao. Prgomet je bio izabrani potpredsjednik HDZ-a, a Hasanbegović postavljen u stranački vrh. Dok je Prgomet bio na bojišnici i izvlačio ranjenike, Hasanbegović se slikao s ustaškom kapom. I sad bi se Prgomet pred Hasanbegovićem trebao dokazivati kao HDZ-ovac i domoljub - govori Jutarnjem sugovornik iz Prgometova stožera.

Prgometovom kandidaturom za gradonačelnika u Zagrebu, navodi taj naš sugovornik, šalje se poruka da je HDZ umjerena demokršćanska stranka.

Stoga će se, nastavlja, Prgometova kampanja bazirati na dvije poruke. Prva je da je HDZ stranka bez ekstremizma, a druga HDZ bez veza s Bandićem. - Lijevo i desno krilo u HDZ-u su prihvatljivi, ali radikalizam ne. Zagreb nije desni grad, a posebno nije grad radikalne desnice - ističu u Prgometovu stožeru. - HDZ si ne može dozvoliti da gradska organizacija u Zagrebu bude talac Milana Bandića, a da njeno vodstvo bude oporba predsjedniku stranke - kaže ovaj naš sugovornik.

Na pitanje očekuju li opstrukcije iz zagrebačkog HDZ-a, odgovara da uvijek postoje opstrukcije, ali ističe da Prgomet obilazi sve područne odbore i da je posjećenost njegovih skupova velika. Uostalom, nastavlja, u stožeru su predsjednici svih područnih odbora zagrebačkog HDZ-a: Vladimir Iviček, Tomislav Sokol, Antun Bačić, Davor Zec, Miroslav Miličević, Mislav Herman, Stanko Gačić, Frane Barbarić, Željko Fiolić, Mario Župan, Pere Semren, Zoran Piličić, Ante Plazonić, Jure Šarić, Danijel Samaržija, Dražan Bilokapić, Vedran Mihelčić. Bitnu ulogu u kampanji imat će Sanda Kulić Makar iz zagrebačke organizacije žena. Riječ je o pravnici iz Dubrave koja je nakon parlamentarnih izbora ušla u Sabor kao zamjena Hasanbegoviću, a na posljednjima je bila na listi u 2. izbornoj jedinici, no tek na 11. mjestu.

Premda je Prgometova kandidatura izazvala komešanje i val nezadovoljstva u dijelu HDZ-a, u stožeru ne očekuju da će još netko osim Hasanbegovića voditi negativnu kampanju protiv njega. Od potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića, koji je podržavao kandidaturu Andrije Mikulića, očekuju puni angažman i podršku Prgometu.

U Prgometovu stožeru kažu da kampanja neće biti negativna ni prema jednom kandidatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:11