OTKRILA DRŽAVNA REVIZIJA

SDP O SUMNJIVIM ISPLATAMA IZ MILANOVIĆEVA UREDA 'Ima dovoljno indicija da je riječ o krivotvorenju i prijevari, tražimo istragu DORH-a'

 CROPIX

Nakon što je Državna revizija otkrila sumnjive isplate iz ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića i utvrdila da je tijekom 2015. godine za dnevnice za službena putovanja u inozmestvo za tri posebna savjetnika predsjednika Vlade izdvojeno čak 307.785 kuna kn, u nedjelju ujutro oglasio se SDP, koji tvrdi da je riječ o krivotvorenju i prijevari te da stoga traže istragu DORH-a.

- Prema onome što je do sada poznato iz nalaza Državne revizije o radu Vlade u 2015. godini, kad je riječ o dijelu koji se odnosi na putne naloge za troje savjetnika u Vladi, dovoljno je indicija da je riječ o krivotvorenju i prijevari. Ne bi trebalo biti teško utvrditi tko je odgovoran za to. Čudi nas što Oreškovićeva Vlada nije utvrdila o čemu se radi jer su im ti podaci bili poznati, naveli su u SDP-u.

- Međutim, u ovom trenutku ne mislimo da podmetanje dolazi od političkih protivnika i smatramo da bi Državno odvjetništvo trebalo pokrenuti žurnu istragu ovog slučaja, napisali su u priopćenju.

Podsjetimo, putni troškovi navodno su isplaćeni posebnim savjetnicima za znanost, europsko pravo i kulturu - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu - koji su imenovani u siječnju 2012., te su svoje poslove savjetovanja obavljali bez naknade.

Neven Budak kazao je kako tijekom 2015. godine nije bio ni na jednom službenom putovanju, a kamoli da mu je isplaćeno toliko dnevnica. I Slavko Goldstein kazao je kako u četiri godine koliko je savjetnik nikada nije putovao u inozemstvo, niti je primio ikakve dnevnice.

Putne naloge i dnevnice odobravo je tadašnji predstojnik premijerova Ureda Tomislav Saucha, koji je također izjavio da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:50