KRIZA VLASTI

SLOBODNA HRVATSKA PRIJAVILA PLENKOVIĆA USKOK-u 'Podmićivao je zastupnike, a sada konačno imamo i dokaz'

 CROPIX

Slobodna Hrvatska, stranka koju su osnovali nezadovoljni članovi Živog zida, danas je podnijela kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Andreja Plenkovića zbog opravdane sumnje u kazneno djelo podmićivanja zastupnika.

'Jedina motivacija Plenkoviću za potpisivanje obveze od 1,2 milijarde kuna za jedan glas u Saboru bio je njegov strah od gubitka pozicije predsjednika Vlade, a svojim potpisom je ugrozio financijsku stabilnost, a time i sigurnost RH.

'Kupovina glasa Željka Glasnovića od strane premijera Plenkovića i HDZ-a, politička je korupcija koja bi hrvatske građane mogla koštati preko milijardu kuna! Premijer je počinio teško kazneno djelo. 'Kupljen' je i glas mladog Sauche, ali za razliku od njega, Glasnović je svoj dogovor s premijerom i njegov potpis na dogovoru objavio na svojoj Facebook stranici, tako da sada konačno imamo i dokaz za političku korupciju - pojasnili su iz Slobodne Hrvatske.

Premijer očito smatra da je novac poreznih obveznika njegov privatni novac i da s njim može raditi što ga je volja.

Posljedica ovog dogovora, a i ostalih kupovina za koje još ne znamo, je vjerojatno i nedavna obavijest da će svim novim umirovljenicima mirovine biti 27% manje, da će nam od plaće prisilno uzimati dodatni danak za dopunsko zdravstveno osiguranje, a tu su još i porez na nekretnine i ostali nameti koji nas očekuju.

Nekadašnji gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kažnjen je s osam mjeseci zatvora jer je u tajno snimljenom razgovoru obećao 30.000 kuna.

S koliko bi godina trebali onda biti kažnjeni Plenković, Glasnović, Tomo Medved i Zdravka Bušić za sklapanje ovakvog protuzakonitog dogovora?

Slobodna Hrvatska koju čine bivši članovi Živog Zida, podigla je kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Glasnovića, Tome Medveda i Zdravke Sabo, a pozivaju i sve ostale građane da podignu kaznenu prijavu protiv navedene četvorke, kako bi ih spriječili u pljačkanju hrvatskog proračuna - napisali su u priopćenju.

Kaznenu prijavu možete pročitati ovdje:

Prijava Plenkovića, Slobodna Hrvatska by Jutarnjiredakcija on Scribd

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:52